Nogomet

Hajduk usred teškog ritma dočekuje neugodnu Lokomotivu na kojoj želi prekinuti niz poraza

Matej Kačan • nedjelja, 21.08.2022.
Hajduk usred teškog ritma dočekuje neugodnu Lokomotivu na kojoj želi prekinuti niz poraza
Foto: FaH

Šesto kolo SuperSport HNL-a na Poljudu će zaključiti Hajduk i Lokomotiva, dvije momčadi koje stilom igra obećavaju jako zabavan i sadržajan susret u kojem oboje žele isprati okus poraza...

Dvije momčadi s mnogo napadačkog talenta koje vole pritiskati visoko, napadati i davati golove, ali isto tako s obranama koje znaju biti darežljive. Isto tako, dvije momčadi s imperativom pobjede i motivom nakon prošlih poraza, ali i ekipe koje pucaju na europske pozicije.

Sve to nam za kraj kola nude Lokomotiva i Hajduk na Poljudu i sve to nam obećava jako sadržajan i dobar susret. Bijeli su tradicionalno na Poljudu dosta sigurni protiv Lokosa, ali ovaj im susret dolazi u neugodno vrijeme.

Tri poraza su iza Hajduka, posebno je neugodan onaj u ligi protiv Dinama, a odmora i treninga je malo jer igra se i četvrtkom. Baš tu Lokomotiva traži priliku, "uhvatila" je Hajduka između dva Villarreala i nadat će se da će Bijeli glavama biti već na četvrtku i spektaklu na Poljudu.

Ako Hajduk ne bude sto posto unutra, onda mu Lokosi itekako mogu nauditi. No, mogu Lokosi i darivati i može ih se stisnuti, vidjela je to i Gorica. Iako je u ovom trenutku Lokomotiva jedna od neugodnijih ekipa za igrati za favorite, ipak će se u ovoj utakmici uglavnom pitati Hajduk.

Što su rekli

Valdas Dambrauskas, trener Hajduka: "Važna utakmica, nismo mnogo igrali u prvenstvu i ovo nam je prva domaća. Lokomotiva je teška momčad protiv koje nitko ne želi igrati. Agresivni su, brzi i morate znati kako ići na njih. Ne očekujemo da će biti lako, a znate da smo potrošili mnogo energije i emocija u Valenciji. Moramo se opet fokusirati, stigli smo kasno kući, ali smo imali trening na kojem smo pripremali kako napasti Lokomotivu."

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Prvo poluvrijeme protiv Gorice smo bili dominantni. Nažalost, drugo poluvrijeme smo malo lošije otvorili, Gorica nas je kaznila. Mogli smo u zadnjim sekundama doći do neriješenog rezultata, no takve stvari se događaju u nogometu. Hajduk ima dobar roster, imaju vrlo kvalitetne igrače i moje je uvjerenje da sigurno će naći formulu koji igrači će igrati protiv nas."

Nedostaju

Hajduk - N. Kalinić (upitan)

Lokomotiva - Aliyu (ozljeda), Mersinaj (upitan)

Mjesto, vrijeme, suci

Poljud, Split, 21:05

Suci: Tihomir Pejin, Dino Knez, Ivan Janić, VAR: Igor Pajač, Kruno Šarić

Prošli susret

Hajduk - Lokomotiva 4:0 - Bila je to jedna od najboljih utakmica Hajduka prošlog proljeća, i to točno nakon remija u Puli pa protiv Dinama kad je za Hajduk bilo ključno ostati u utrci za naslov. Otvorio je Nikola Kalinić u 22. minuti, tri minute kasnije poništen je drugi gol Hajduka, ali posao su dovršili Filip Krovinović, Dario Melnjak, Emir Sahiti.

Prognoza

Pobjeda Hajduka - Koliko god se u Splitu pribojavali tankog kadra u sredini, teškog ritma i neugodne Lokomotive, kvaliteta Hajduka trebala bi biti dovoljna za slaviti. Lokomotivini stoperi teže odgovaraju na visoki pritisak i otvara se mnogo prostora pa bi Bijeli trebali nastaviti dobru seriju rezultata s Lokomotivom na svom terenu.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!