Nogomet

UEFA izriče sankcije za kršenje FFP-a, kažnjeno deset klubova te neki velikani

Matej Kačan • utorak, 23.08.2022.
UEFA izriče sankcije za kršenje FFP-a, kažnjeno deset klubova te neki velikani
Foto: EPA

Velikani poput PSG-a, Juventusa, Barcelone, Intera, Rome i Marseillea danas bi trebali saznati svoje kazne koje im izriče UEFA zbog kršenja financijskog fair playa...

Kazne za desetak europskih klubova, među kojima su i Inter, Juventus i Roma iz Italije, kao i PSG, Barcelona, Marseille iz Lige petice, u utorak bi trebala izreći UEFA zbog kršenja financijskog fair-playa.

Kako navodi The Times, većina klubova pregovarala je s Uefom oko kazni pa će Francuzi dobiti financijske kazne, a Romu i Inter vjerojatno dopada i neko ograničenje po pitanju transfera.

Barcelona i Juventus, kao aktivni članovi Superlige odbili su pregovarati i surađivati s krovnom kućom te nisu članovi ECA-e i oni bi mogli dobiti rigoroznije kazne.

U Superligi je i Real Madrid kojem ipak sankcije sad ne prijete, a Times navodi da je 20 klubova pod istragom, među kojima je i engleski Arsenal.

UEFA po trenutnim pravilima dopušta 30 milijuna eura minusa kroz tri godine, ali pravila su ublažena zbog pandemije. Od sljedeće sezone mijenja se model s računanja gubitaka na pravila oko postotka zarade koji se smije koristiti na plaće, provizije i odštete.

FOTO: EPA/Jean Christophe-Bott

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!