Tenis

McEnroe: 'Među favorite za osvajanje US Opena stavljam Bornu Ćorića'

Mihaela Bradovski • utorak, 23.08.2022.
McEnroe: 'Među favorite za osvajanje US Opena stavljam Bornu Ćorića'
Foto: EPA

Borna Ćorić briljirao je u Cincinnatiju, a to mu je podiglo i rejting kod Johna McEnroea koji ga sada vidi i kao kandidata za titulu na US Openu...

Novak Đoković, Roger Federer i Rafael Nadal ostvarili su ono što su će teško moći netko ponoviti, smatra John McEnroe u ra6zgovoru za Marcu.

"Jasno je da nitko od mladih danas neće biti ni blizu onoga što smo vidjeli od tenisača poput Nadala, Federera i Đokovića, koji su prave legende. Ako moram moram izabrati jednog, bit će to Alcaraz. On je nevjerojatan sportaš, ali u isto vrijeme nije previše visok ako ga usporedite sa Zverevom ili Medvedevom. Gotovo svi novi igraju na isti način, ali Carlos ima nešto drugačije. Mislim da će trend muškog kruga biti poput WTA, s mnogo igrača koji pobjeđuju. Činilo se da će Danil biti konstantan igrač, ali ne znam utječe li rat na njega ili što mu se točno događa."

Bliži se US Open, a McEnroe tu kao kandidata za titulu vidi i Bornu Ćorića.

"Među favorite za osvajanje US Opena stavljam Bornu Ćorića zbog toga kako je sada igrao u Cincinnatiju. Zverev i Federer, čini se da neće ni Đoković, Rafa se vraća nakon ozljede abdomena, a s Kyrgiosom se nikad ne zna. Postoji popis do 15 imena koja mogu ući u završne mečeve."

McEnroe se ne slaže sa zabranom nastupa Novaku Đokoviću.

"Mislim da je glupo što mu ne daju igrati. To je smiješno. Ja bih se na njegovom mjestu cijepio, ali morate poštovati njegov način razmišljanja. Dvije i pol godine živimo s pandemijom i to što mu ne daju da sudjeluje smatram šalom."

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!