Nogomet

Nakon 254 dana nogomet se vratio u Ukrajinu, Šahtar prvenstvo otvorio remijem

Branimir Korać, HINA • utorak, 23.08.2022.
Nakon 254 dana nogomet se vratio u Ukrajinu, Šahtar prvenstvo otvorio remijem
Foto: EPA

U utorak je unatoč žestokoj ruskoj agresiji započela nova nogometna sezona u Ukrajini, a prvu su utakmicu u Kijevu odigrali igrači Šahtara i Metalista iz Harkiva...

Dvoboj je završio bez pogodaka, a recimo kako je između dva prvenstva Šahtar, posljednjih godina najjaču ukrajinsku momčad, preuzeo hrvatski trener Igor Jovićević koji je tijekom trenerske karijere radio i u Dinamu, a prije dolaska u Šahtar je vodio tamošnjeg prvoligaša Dnjipro-1.

Nakon što je krajem veljače krenula ruska invazija na Ukrajinu prekinuto je prošlosezonsko ukrajinsko prvenstvo, a ovaj početak nove sezone je označio kraj dugom periodu od 254 dana bez nogometa u ovoj europskoj zemlji.

Šahtar i Metalist su igrali u Kijevu, a sve ligaške utakmice odigravat će se u glavnom ukrajinskom gradu i zapadnim gradovima koji trenutačno nisu meta ruske agresije. Isto tako, svaki stadion na kojem će se igrati utakmice mora imati u krugu manjem od 500 metara sklonište gdje bi se skrili sudionici utakmica u slučaju proglašenja zračne opasnosti tijekom samih susreta.

U prvom dvoboju nove sezone zaigrala su samo dva internacionalca, oba u sastavu Šahtara. Svih 90 minuta odradili su hrvatski nogometaš Neven Đurasek i Brazilac Lucas Tayor. Kod gostiju je na klupi bio jedino Brazilac Wendel.

FOTO: EPA/ROMAN PILIPEY

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!