Nogomet

Dambrauskas: 'Motivacija, adrenalin, to je ono što će nas nositi prema naprijed'

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.08.2022.
Dambrauskas: 'Motivacija, adrenalin, to je ono što će nas nositi prema naprijed'
Foto: FaH

Valdas Dambrauskas priprema momčad za sutrašnju veliku utakmicu u kojoj će Hajduk pokušati doći do iznenađenja i zagorčati život Villarrealu...

Jedno od glavnih pitanja uoči sutrašnjeg susreta je hoće li moći igrati Nikola Kalinić. Valdas Dambrauskas potvrđuje da će biti u kadru.

"Kalinić je jučer imao prvi trening, danas je opet u treningu i vraća se nakon ozljede u Valenciji. Sretni smo što je spreman za nastup, a vidjet ćemo koliko. Imao je ozljedu u Superkupu pa se tek vratio i onda opet bio van terena. Svi su spremni i nadam se da se neće ništa posebno dogoditi na zadnjem treningu."

Protiv Lokomotive Hajduk nije bio dobar, ali sutra bi trebao biti pravi.

"Govorili smo već puno puta o tom čudu. Protiv Lokomotive je bilo puno borbe, a malo kreativnosti. Nismo ni mi ni oni bili posebno uvjerljivi u zadnjoj trećini. Sutra će biti potpuno drugačije, drugačiji protivnik s drugačijom igrom i morat ćemo biti jako strpljivi i fokusirani svih 90 minuta i na najmanje detalje. Pokazao sam igračima vrlo male detalje koji bi mogli biti ključni. Moramo biti tamo gdje moramo biti, ne smijemo gubiti kontrolu i moramo vjerovati da možemo igrati protiv jedne od najboljih europskih momčadi."

Neće biti lako niti za Dambrauskasa koji mora nadmudriti Unaija Emeryja.

"Ovo je veliki izazov i za mene i za igrače, klub, navijače. Ako pogledamo gdje je Hajduk bio prošle godine, a gdje je sada, napredak je očit. Sanjamo velike uitakmice, a ovo je jedna od takvih. Jedini način da nadigramo ovog protivnika je izaći čiste glave i pružiti sve od sebe. Duboko u sebi igrači moraju pronaći ono što možda ni ne znaju da imaju. Moramo imati vjeru i zajedništvo, formacija i taktika u ovakvoj utakmici su sporedni. Glava je iznad svega."

Svatko ima mišljenje tko bi trebao igrati i kako bi trebao igrati, ali konačna riječ je Dambrauskasova.

"Sutra ćemo vidjeti jesmo li pogodili ili ne. Svi znaju kako trebamo igrati, svi imaju svoju ideju prije utakmice, ali da je tako lagano, svi bi bili igrači ili treneri. Zato i volimo nogomet, svi mogu imati mišljenje, ali kada igramo protiv ovakvog protivnika, onda su bitni brojni detalji koje svi ne vide. Treba nam hrabrost kao iz prvog susreta protiv Vitorije."

Dambrauskasa nije iznenadila odluka Villarreala da ne trenira u Splitu nego kod kuće.

"Mnogi veliki klubovi treniraju na svom travnjaku i onda tek dolaze prespavati i odigrati utakmicu, to je sasvim normalno."

Ono što sutra neće biti potrebno je dodatna motivacija.

"Ove utakmice su najlakše za trenera, ne treba igrače motivirati za ovakve utakmice u ovakvoj atmosferi. Motivacija, adrenalin koji ćemo imati, to je ono što će nas nositi prema naprijed. Imamo najmanji pritisak, pritisak je u malim utakmicama, ali sutra je velika prilika, protivnik je velik, možemo se mjeriti s najvećima u Europi."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!