Nogomet

Melnjak: 'Prošlo je par utakmica bez gola, vrijeme je'

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.08.2022.
Melnjak: 'Prošlo je par utakmica bez gola, vrijeme je'
Foto: FaH

Dario Melnjak s nestrpljenjem čeka dvoboj protiv Villarreala uoči kojeg je optimist i vjeruje da Hajduk može do velikog rezultata...

Dario Melnjak jedan je od onih koji zabijaju kada je to najvažnije, hoće li tako biti i sutra?

"Prošlo je par utakmica bez gola i vrijeme je. Bitno je da otvorimo golom, nebitno tko zabije i da napravimo ono što svi želimo."

Priče o umoru ostavlja po strani i ne vjeruje da on može biti presudan.

"Dobro smo se pripremili i kroz pripreme, jučer smo imali priliku čuti da kada te adrenalin preuzme, onda nikakav umor ne izlazi na vidjelo. Ionako smo imali dosta vremena za odmor, ali i tko će pred ovoliko ljudi misliti o umoru."

Hajdukova lijeva strana je posebno opasna.

"U ovih godinu dana sve ljepše je igrati i sve bolje se osjećam sa suigračima. Oni sada i mene poznaju, zanimljivo je kada se nešto događa po tvojoj strani, ali sutra bi bilo dobro da sa svih strana napadamo protivnika."

Prva utakmica protiv Villarreala bila je svojevrsna škola.

"Puno smo iskusniji nakon prošle utakmice s Villarrealom. Znali smo njihove prednosti i gdje će nas probati nadmudriti. U prvoj utakmici smo dobro pritisnuli Villarreal u nekim trenucima i na tome trebamo graditi sutrašnju utakmicu. Možda je bolje ne razmišljati o rezultatu nego se fokusirati na prvi gol i onda napraviti nešto veće. Ako uđemo u produžetke, dovoljno smo jaki psihički, a bit će i nas više na stadionu."

Villarreal jako ozbiljno shvaća ovu utakmicu.

"Bitna im je Europa, stvarno imaju i širok kadar i ako će nešto mijenjati imat će svejedno veliku kvalitetu. Vidjeli smo ih protiv Atletica, ali i prošle sezone kako su izdominirali. Ovo je i nama prilika da pokažemo koliko vrijedimo."

Strpljenje je bitno.

"U svakoj minuti gol je dobrodošao, 1. ili 85., uvijek ima vremena za drugi gol. Ali moramo i smanjiti prostor njima te tako otvarati šanse nama za gol."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!