Košarka

Smith: 'Kako smo igrali u drugom poluvremenu, možemo igrati cijelu utakmicu'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 26.08.2022.
Smith: 'Kako smo igrali u drugom poluvremenu, možemo igrati cijelu utakmicu'

Nije bilo jednostavno, ali pobjeda je upisana. Na najtežem gostovanju u ovim pretkvalifikacijama, protiv najtežeg protivnika...

Hrvatska košarkaška reprezentacija otvorila je nastup u pretkvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine pobjedom u Poljskoj 72:69. Teško izborena pobjeda i zadovoljstvo za izbornika Damira Mulaomerovića.

"Bila je to jako teška utakmica. Vidjelo se od samog početka da smo nervozni i u šutu i u načinu igre. Iskreno, kako smo izgledali, bili smo zadovoljni s deset poena zaostatka na poluvremenu. U svlačionici sam rekao igračima da moramo biti hrabriji jer ćemo u suprotnom izgubiti utakmicu. Reakcija je bila odlična, probudio se Bogdanović, zaigrao kapetanski, Smith je bio odličan u obrani, Zubac pod košem, priključio se Simon. Napadali smo tamo gdje treba, a uz to su nam s klupe kreaciju donijeli Šarić i Hezonja čije su dvije trice na kraju bile jako važne. Možemo biti zadovoljni pobjedom protiv dobre Poljske koju vodi odličan trener Igor Miličić. Za nas je ovo sigurno poticaj za ono što nas čeka u nedjelju u Opatiji protiv Švicarske. Ovo je poguranac i za dobru atmosferu u svlačionici pred možda i najjači EuroBasket do sada", kaže Mulaomerović.

Jaleen Smith upisao je službeni debi u kojem se vidjelo da se i on još traži. Probleme u napadu kompenzirao je dobrom igrom u obrani.

"U prvom poluvremenu nismo napravili ništa. U drugom smo bili agresivniji, posebno na samom početku treće četvrtine kada smo preuzeli kontrolu nad utakmicom. U zadnjoj smo počeli pogađati važne šuteve, prvo Simon pa Hezonja i Bogdanović, koji je u prvom poluvremenu bio bez koša, a do kraja ih postigao 16. Odličan je bio i Zubac. Kako smo igrali u drugom poluvremenu, možemo igrati cijelu utakmicu. Imamo tu kvalitetu i tako trebamo nastaviti."

FOTO: HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!