Nogomet

Dalić: 'Poručio sam Šimi kako razumijem njegove razloge i poštujem takvu odluku'

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 26.08.2022.
Dalić: 'Poručio sam Šimi kako razumijem njegove razloge i poštujem takvu odluku'
Foto: FaH

Šime Vrsaljko oprostio se od reprezentacije, a na svemu što je napravio za hrvatsku reprezentaciju zahvalili su mu se izbornik Zlatko Dalić i predsjednik Saveza Marijan Kustić...

Nakon što se Šime Vrsaljko oprostio od igranja za hrvatsku reprezentaciju, izbornik Zlatko Dalić istaknuo je kako poštuje Šiminu odluku te mu je zahvalio na velikom doprinosu uspjesima Vatrenih.

Vrsaljko je prije objave oproštaja, razgovarao s izbornikom Dalićem te predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem.

"Poručio sam Šimi kako razumijem njegove razloge i poštujem takvu odluku. Svima nam je žao što zbog zdravstvenih razloga u proteklom razdoblju nije mogao reprezentaciji dati ono što je želio jer je Šime vrhunski nogometaš koji je, k tome, istinski uživao biti dio reprezentacije. Na terenu i izvan njega bio je vrlo važan 'kotačić" u svim našim uspjesima", izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

"Svi znamo s kakvim je koljenom odigrao Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Zahvaljujući takvoj požrtvovnosti, hrabrosti i spremnosti igrača da se žrtvuju za uspjeh momčadi, ostvarili smo povijesni rezultat. Šime je, pritom, bio i jedan od pokretača veselja, pozitivne energije i dobrog raspoloženja unutar svlačionice, što će nam svima nedostajati. Zbog svega toga, bilo mi je zadovoljstvo imati Šimu u ekipi te mu zahvaljujem na svemu što je dao za hrvatsku reprezentaciju. Zaslužio je sve lijepo što mu se dogodilo u hrvatskom dresu, a želim mu još puno radosnih trenutaka na nogometnim terenima i izvan njih. Prije svega, puno zdravlja!", naglasio je Dalić.

"U potpunosti poštujemo Šiminu odluku da reprezentaciji više ne može dati ono što bi želio te mu u ime Hrvatskog nogometnog saveza želim zahvaliti na velikom doprinosu koji je dao uspjesima naše reprezentacije. Šime je uistinu bio vedri duh naše svlačionice, pozitivac i emotivac, a pritom vrhunski nogometaš", istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

"Fotografija na kojoj Šime leži i grli hrvatsku zastavu nakon pobjede protiv Engleske uvijek će ostati simbol radosti, patriotizma i ponosa s kojima je nastupao za Hrvatsku. Šimi sam poručio da je njegova pozitivna energija zarazna te da su mu vrata hrvatskog nogometa uvijek otvorena. Dakako, želim mu puno sreće i uspjeha u nastavku nogometne karijere, kao i u privatnom životu", poručio je u zaključku predsjednik Saveza.

AUTOR: Hrvatski nogometni savez

FOTO: HINA/Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!