Nogomet

Marko Tolić otišao Krznaru u pomoć: Maribor posudio Dinamovog veznjaka

Mihaela Bradovski • petak, 26.08.2022.
Marko Tolić otišao Krznaru u pomoć: Maribor posudio Dinamovog veznjaka

Marko Tolić u jakoj konkurenciji u Dinamu nije se uspio izboriti za konkretnu minutažu toga je pao dogovor o odlasku na posudbu...

Već neko vrijeme to se spominjalo kao izgledna opcija, a sada se i ostvarilo. Marko Tolić predstavljen je kao novi igrač Maribora.

Tolić dolazi na posudbu do kraja sezone, Damir Krznar trebao je pojačanja, a odluka je pala na Tolića koji se u Dinamu nije izborio za veću minutažu te će se dizati i rasti do kraja sezone u Mariboru.

"Voljeli bismo da smo stvari riješili ranije, ali to nije bilo moguće. Potrebna su nam pojačanja u pravom smislu te riječi, dodatna širina momčadi i vjerujem da smo dobili igrača koji realno ne bi bio dostupan s obzirom na uvjete na nogometnom tržištu. Marko Tolić donosi novu dimenziju, kvalitetom i sposobnošću da rastereti momčad. Riječ je o igraču o kojem ne treba trošiti riječi. U ofenzivnom dijelu je važno rješenje", kaže sportski direktor Maribora Marko Šuler.

Tolić prvi put u karijerti odlazi u inozemstvo.

"Za mene je ovo poseban trenutak jer prvi put odlazim iz Zagreba i prvi put ću igrati izvan hrvatske lige. Sretan sam što će moj novi izazov biti u Mariboru. Svjestan sam veličine kluba i tradicije koju ima u slovenskom nogometu. Jedva čekam prve minute na terenu sa željom da opravdam povjerenje. Svi mi koji pratimo nogomet znamo da Dinamo na svakom igračkom mjestu ima po dva-tri igrača. Želio sam veću minutažu pa sam odlučio prijeći u Maribor i nadam se da ću nastaviti gdje sam stao prošle sezone. Nedvojbeno je veliku ulogu u odluci odigrala i spoznaja da je trener Maribora Damir Krznar koji me dobro poznaje."

Foto: Grega Wernig/Maribor

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!