Nogomet

Trener Sarajeva održao lekciju nakon pitanja o pritiscima: 'Nama je najveća sreća tuđa nesreća'

Branimir Korać • subota, 27.08.2022.
Trener Sarajeva održao lekciju nakon pitanja o pritiscima: 'Nama je najveća sreća tuđa nesreća'

U velikom sarajevskom derbiju jučer su Željezničar i Sarajevo odigrali 2:2, a nakon susreta dušu je otvorio trener Sarajeva Feđa Dudić...

Jučerašnji veliki dvoboj između Željezničara i Sarajeva donio je remi što ne zadovoljava nijednu momčad, a nakon susreta Feđa Dudić, trener Sarajeva progovorio je o pritiscima koji dolaze već nakon jednog-dva nezadovoljavajuća rezultata.

"Mi smo izopačeno društvo. Prva tri kola Feđa Dudić je Mourinho, najbolji trener što postoji u BiH. Onda jednu utakmicu bili smo loši, protiv Slobode imali 25 udaraca na gol, ali nismo pobijedili i odmah ne valja i treba mijenjati. Što treba mijenjati? Ostvario sam uspjeh jer sam imao kontinuitet. Što mi hoćemo? Treba li svaki tjedan mijenjati trenere? Danas odigramo 2:2 s deset igrača cijelo poluvrijeme, ali jesmo nezadovoljni jer smo vodili 2:0. Došao sam ovdje jer sam nešto napravio, nitko me ovdje nije gurao i stajao iza mene. Iza mene je moj rad. S 39 godina osvojio sam trofej, dva puta odveo klub u Europu i kontinuirano radio. Liverpool ima dva boda iz tri kola i što sad, Klopp ne valja?"

Dudić je iznio sve što mu je na duši, vrlo razočaran odnosom prema trenerima.

"Mi nismo normalni, nama je najveća sreća tuđa nesreća. Samo tome se radujemo, mi smo bolestan narod, u svemu, nije to samo u sportu. Samo gledamo kako ćemo nekome glavu skinuti. I Edis radi u Željezničaru, došao je kada nitko nije htio. Što nije netko drugi došao umjesto njega? I sada mu već skidaju glavu. Što se nitko nije uhvatio momčadi kada je preuzimao momčad, onda su svi dva kilometra zaobilazili Grbavicu. Došao sam i napravit ću sa Sarajevom rezultat ako budem imao kontinuitet rada. Nijednom još nisam izašao i kukao zbog kadra, igram s tim što imam i za mene su oni koji su na terenu najbolji. 18 igrača smo promijenilo od prošle sezone, došlo ih je devet. Što trebamo, odmah letjeti? U šest kola imamo 118 udaraca na gol protivnika. Što bi trebalo, da imamo 85 udaraca na gol po utakmici? Sarajevo će izaći u Europu, a sada trošimo manje para nego prošle sezone na igrače. Prošle sezone s puno većim budžetom nije se izašlo u Europu. Sada troši puno manje, a izaći će u Europu."

Mnogi će se Dudića sjetiti još i iz hrvatskog nogometa, kao mlad igrač došao je u Zagreb i s njim osvojio titulu prvaka, kasnije je bio na posudbi u TŠK-u iz Topolovca, kraće vrijeme bio je i u Karlovu te Varaždinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!