Nogomet

Dambrauskas: 'Idemo pokazati da smo dostojni igranja za Hajduk i podrške navijača'

Matej Kačan • subota, 27.08.2022.
Dambrauskas: 'Idemo pokazati da smo dostojni igranja za Hajduk i podrške navijača'
Foto: EPA

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas najavio je novi stanicu u teškom ritmu, gostovanje kod Osijeka gdje se Bijeli moraju potpuno okrenuti domaćem prvenstvu...

Nakon gorko-slatke noći protiv Villarreala, u kojoj je Hajduk ispao ali još jednom doživio veliku podršku navijača, sad u Osijeku tu podršku treba opravdati. Susret je najavio Valdas Dambrauskas.

"Moramo biti spremei, veliki je to izazov, profesionalci smo i moramo promijeniti fokus s Villarreala. Bilo je iscrpljujuće i teško nositi se s ispadanjem, bila je to emocionalna utakmica i zbog navijača, dali smo sve od sebe. Razgovarali smo, imamo trening i moramo se fokusirati na Osijek."

Osječani su možda i najgora momčad za suparnika kad fizički niste na maksimalnoj razini.

"Znamo kakve su utakmice tamo, fizički zahtjevne i teške protiv motiviranog protivnika, moramo pokazati svoje najbolje lice kako bi bili uspješni. Nakon podrške navijača ne možemo otići kući, pogledati snimku i biti zadovoljni zbog ljubavi navijača. Oni vole Hajduk, a mi ga predstavljamo, izlazimo na teren i borimo se, imamo odgovornost biti vrijedni te podrške. To idemo pokazati u Osijek, da smo vrijedni igrati za ovaj klub."

Protivnik je u krizi, ali to trenera Hajduka ne vara niti zato podcjenjuje protivnika.

"To je Osijek, nećemo biti zavarani pozicijom jer sezona je mlada. Nekoliko momčadi je imalo slabiji početak, ali radi se o dobroj ekipi i samo je pitanje trenutka kad će se početi podizati. Nije to ništa čudno, nekad se starta loše, nekad dobro pa kriza dođe kasnije. Imali su i problema s ozljedama, ali vjerujem da im je Hajduk veliki motiv, utakmica u pravo vrijeme i Hajduk im je prilika za izlazak iz krize. Moramo biti spremni na to i na borbu, na ovom gostovanju zadnja tri puta nismo slavili."

Pitanje je i kako postaviti momčad nakon teške europske utakmice, Dambrauskas mora naći balans kvalitete i svježine.

"Zadnji put smo uzeli bod u tvrdoj utakmici, vjerujem da sad možemo doći i do pobjede. Moramo pametno odabrati momčad, mnogi su umorni nakon dvije utakmice ovaj tjedan. Moramo gledati i kako taktički nadigrati suparnika, pitanja je mnogo i treba naći odgovore jer nemamo pravo na grešku."

Stigao je u petak Anthony Kalik i čini se da će već u nedjelju zaigrati.

"Vjerujem da je spreman, on je jako motiviran i zapravo je novi/stari igrač, odlično poznaje klub, navijač je te odmah može u momčad, ne treba mu period adaptacije. Spreman je za igru, odlično ga znam iz Gorice. Bio mi je jedan od ključnih igrača i vjerujem da može pomoći da dođemo do pobjede."

Spremni su i svi ostali, pa i Nikola Kalinić koji nije igrao u četvrtak.

"Svi su spremni, Nikola nije bio na 100 posto, ali je bio na klupi protiv Villarreala. Sad je spreman kao i svi ostali. Nitko ne trenira odvojeno, neki još osjećaju malu bol, ali to je normalno nakon onako teške utakmice. Nekima bi dobro došlo par sati odmora pa ćemo vidjeti kako rotirati i podijeliti minute. No, vjerujem da će onih 11 koji istrče imati i najveću šansu za pobjedu. Također, sastav koji počne neće i završiti pa i na klupi imamo igrače koji mogu okrenuti utakmicu. 90 minuta će brzo proći, imamo igrače, motivaciju i moć da uzmemo puni plijen", završio je.

FOTO: EPA/Jose Coelho

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!