Košarka

Hrvatski košarkaši lakoćom do druge pobjede u pretkvalifikacijama, Švicarska nedorastao protivnik

Branimir Korać • nedjelja, 28.08.2022.
Hrvatski košarkaši lakoćom do druge pobjede u pretkvalifikacijama, Švicarska nedorastao protivnik
Foto: FaH

Nakon mučenja i teško izborene pobjede protiv Poljske, hrvatska košarkaška reprezentacija rutinski je u drugom kolu upisala pobjedu protiv Švicarske s 84:53...

Trebala je Hrvatskoj jedna ovakva lakša službena utakmica, pobjeda ostvarena bez previše potrošene energije, svakako nešto što je dobro za vidjeti uoči početka Europskog prvenstva.

Švicarska nije na razini Hrvatske i Poljske i završit će gotovo sigurno nastup u skupini iza njih, vidjelo se da je to reprezentacija s dosta limita i nije bilo govora o nekoj neizvjesnosti.

Brzo se Hrvatska odvojila i otišla na dvoznamenkastu razliku, obrana je funkcionirala dobro, Švicarci nisu imali previše ideje u napadačkoj fazi i Hrvatska je potpuno kontrolirala situaciju.

Boljom igrom Hrvatske nastavilo se i u drugom četvrtini gdje je Hrvatska pobjegla na 20 poena razlike tri minute prije odlaska na odmor i već tada bilo je jasno tko će do pobjede.

Drugo poluvrijeme bilo je odrađivanje posla, Hrvatska je već imala vrlo visoku razliku i bilo je samo pitanje s kolikim će plusom zaključiti utakmicu.

Završilo je 84:53, a ostaje dojam da je bilo prostora za još veću razliku da je bilo potrebno. Damir Mulaomerović nije morao izraubati one koji će iznijeti teret na Europskom prvenstvu, rasporedio je minutažu i pružio priliku svima osim Mariju Hezonji koji je bio na poštedi.

Pretkvalifikacije za Eurobasket 2025:
Hrvatska - Švicarska 84:53

Hrvatska: Lovro Gnjidić 2 (5 asistencija), Karlo Matković 17 (12 skokova, 5 blokada), Dominik Mavra 3, Toni Perković 7, Roko Prkačin 6 (4 skoka), Bojan Bogdanović 12, Mario Hezonja, Ivan Ramljak 2 (4 skoka), Dario Šarić 13 (7 skokova), Krunoslav Simon 3 (5 asistencija), Jaleen Smith 7, Ivica Zubac 12 (7 skokova).

FOTO: HINA/Miljenko KLEPAC

Europsko prvenstvo 2025., pretkvalifikacije

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Austrija55:91Poljska
Hrvatska84:53Švicarska
1Poljska 51+81
2Hrvatska 51+69
3Švicarska 24-44
4Austrija 06-106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!