Nogomet

Čačić: 'Nije primjereno igrati na ovakvoj podlozi', Bočkaj: 'Nadam se da Boško neće klonuti'

gnkdinamo.hr, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 29.08.2022.
Čačić: 'Nije primjereno igrati na ovakvoj podlozi', Bočkaj: 'Nadam se da Boško neće klonuti'
Foto: FaH

Modri su bili zadovoljni nakon tri boda u Šibeniku, ali naravno i vrlo zabrinuti za Boška Šutala koji je zaradio tešku ozljedu. Travnjak već tradicionalno nije bio na prvoligaškoj razini...

Po završetku utakmice u Šibeniku i 2:1 pobjede Dinama svoje su nam dojmove iznijeli trener Ante Čačić te prvotimci Luka Ivanušec i Petar Bočkaj.

"Na ovoj razini natjecanja nije primjereno igrati na ovakvoj podlozi", istaknuo je trener Ante Čačić neposredno nakon pobjede njegove momčadi u gostima protiv Šibenika s 2:1 u sedmom kolu SuperSport HNL-a. Upravo se na ovakvoj, nezgodnoj, neravnoj i skliskoj podlozi mladi Dinamov branič Boško Šutalo teško ozlijedio u 31. minuti iskrenuvši stopalo što je rezultiralo frakturom kosti i rupturama ligamenata gležnja nakon čega ga čeka operacija i dugotrajni oporavak.

"Ozljede se, naravno, događaju, i to što se dogodilo Bošku Šutalu velika je žalost za nas, velika šteta. Jako mi ga je žao, to je dečko koji iza sebe ima puno ozljeda, konačno se bio vratio, uhvatio kontinuitet i dogodilo se što se dogodilo. Želimo da se što prije vrati i oporavi, rano ujutro čega ga operacija, radi se zaista o ozbiljnoj ozljedi", dodao je trener Čačić.

Maksimirski strateg potom je ipak provukao i nekoliko riječi o samoj utakmici:

"Bila je jako teška jer smo četiri dana ranije imali važnu utakmicu kojom smo se plasirali u Ligu prvaka. Naravno, tu je bilo dosta emotivnog i fizičkog pražnjenja, ali jako sam ponosan na način kojim su dečki ušli u utakmicu, na koji način su je kontrolirali, željeli pobjedu... I sve to na ovakvoj podlozi koja doista ne dolikuje ovoj razini nogometa. Kroz igru smo tražili željeni rezultat, na kraju smo do njega i došli. Osvajanje bodova na ovakvim terenima, i to poslije utakmice kakvu smo imali u srijedu, nije lako. Naravno, čestitam i domaćinima koji su se trudili, svih 90 minuta tražili svoju šansu. Mi im nismo dali previše prilika i mislim da zasluženo nosimo tri boda u Zagreb", zaključio je trener Čačić.

Strijelac prvoga Dinamova pogotka na ovoj utakmici, Luka Ivanušec, također je bio pod dojmom teške ozljede svojeg suigrača.

"Jako nam je žao Boška, ovo je jako teška ozljeda i ovim putem želimo mu što brži oporavak."

Upravo je Ivanušec načeo šibensku mrežu...

"Bilo je ove sezone situacija u kojima sam mogao zabiti, ali nikako da lopta uđe. Nadam se da se sad otvorilo i da ću nastaviti u tom ritmu. Bila je ovo apsolutno teška utakmica, težak teren. Ipak, mislim da smo dobro odigrali bez obzira na sve poteškoće. Bilo je situacija da i ranije „završimo“ utakmicu. Možemo biti zadovoljni. Nama sve kreće i završava s domaćim prvenstvom jer ono nam je temelj za dalje. Bitno je tu osvojiti tri boda i nastaviti tim ritmom. Sad ćemo se odmoriti i pripremiti za petak kad nam dolazi Rijeka. U ponedjeljak je slobodan dan, imat ćemo vremena regenerirati se i odmoriti tako da u petak budemo na pravoj razini", zaključio je Ivanušec.

Slično je govorio i Petar Bočkaj koji je također mislima uz ozlijeđenog suigrača.

"Nadam se da Boško neće klonuti i da će iz svega ovoga izaći što jači. Želimo mu što brži oporavak."

Bočkaj je svojim ubačajem isprovocirao jedanaesterac kad je Luka Menalo srušen u kaznenom prostoru, a Bruno Petković s bijele točke zabio za pobjedu.

"Znali smo da će biti teška utakmica, teško vrijeme, još teži teren, ali pobjeda i tri boda su upisana i idemo dalje. Znali smo da ovdje moramo biti maksimalni jer bez domaćeg prvenstva nema nam ni Europe. Moramo nastaviti ovim ritmom. Bit ćemo još bolji. Prvo ćemo se sad odmoriti i pripremiti se za dvoboj protiv Rijeke u petak pa za sve nadolazeće utakmice i nadam se što boljim rezultatima na oba fronta", istaknuo je Bočkaj.

AUTOR: GNK Dinamo

FOTO: HINA/Damir SENČAR

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!