Vodeni sportovi

Kreće Europsko prvenstvo i za Barakude, Hrvatska otvara protiv Malte

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 29.08.2022.
Kreće Europsko prvenstvo i za Barakude, Hrvatska otvara protiv Malte
Foto: EPA

Ženski dio Europskog prvenstva u vaterpolu već je počeo, a u ponedjeljak kreću i vaterpolisti među kojima s posebnim zanimanjem očekujemo start Hrvatske protiv Malte...

Sutra nas u Spaladium Areni uz brojnu nazočnost uzvanika iz sportskog, kulturnog i političkog svijeta očekuje svečano otvaranje Europskog vaterpolskog prvenstva koje se u splitskoj dvorani održava od 27. kolovoza do 10. rujna.

"Napokon smo dočekali otvaranje Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu u prekrasnoj Spaladium Areni pred prvu utakmicu muškog turnira. Očekujemo puno uzvanika, od predsjednika Vlade, ministara, predstavnika gradske vlasti, predsjednika uprava mnogobrojnih hrvatskih tvrtki i naših partnera te ono najvažnije, očekujemo Splićane i sve koji vole vaterpolo da dođu podržati našu reprezentaciju. Nadam se dobroj igri u spektakularnoj atmosferi te da ćemo doći do borbe za medalju, a naravno da se intimno nadamo i finalu. Želimo svu sreću našim momcima", najavio je Perica Bukić, izvršni direktor HVS-a.

Muški dio turnira počinje upravo sutra, 29. kolovoza, kada će hrvatska reprezentacija u prvom kolu zaigrati protiv Malte. Otvorenje će se održati u 20:30 sati, uz prijenos na HTV 2, nakon čega će u 21 sat u bazen uskočiti domaćin Hrvatska i reprezentacija Malte.

"Svi s nestrpljenjem očekujemo početak Europskog prvenstva u Splitu. Iza nas su duge pripreme, kao i naporno ljeto u kojem se igralo i Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da smo odradili sve potrebno te da je reprezentacija spremna za početak prvenstva. Igramo u Splitu, u Hrvatskoj, u zaista predivnom ambijentu te je sigurno da ćemo dati sve od sebe kako bi ostvarili čim bolji rezultat", zaključio je izbornik Tucak.

U Spaladium Areni gledatelji će moći uživati u najboljim ženskim i muškim ekipama europskog i svjetskog vaterpola – aktualnim svjetskim prvacima i doprvacima (Španjolska i Italija), europskim prvacima (Mađarska), olimpijskim pobjednicima (Srbija) i naravno, domaćim Barakudama.

Ulaznice su dostupne za sve faze natjecanja, uključujući i polufinala i finala, a kupiti se mogu online ili na svim prodajnim mjestima Adriaticketa po pristupačnim cijenama navedenim u nastavku.

Za utakmice ženske konkurencije u prodaji su dnevne ulaznice koje uključuju sve utakmice toga dana, raspoređene po fazama:
• Grupna faza natjecanja – 45kn
• Četvrtfinala – 65kn
• Polufinala – 85kn
• Finala – 95kn

A ukoliko poželite gledati neku od najboljih svjetskih vaterpolskih momčadi, ulaznice muške konkurencije grupirane su po utakmicama (nije dnevna karta), a cijena im se razlikuje ovisno o fazi natjecanja:
• Grupna faza natjecanja – 55kn
• Osmina finala – 65kn
• Četvrfinala – 75kn
• Polufinala – 95kn
• Finala – 115kn

FOTO: EPA/Szilard Koszticsak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!