Tenis

Andrea Petković odlučila završiti tenisku karijeru

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 29.08.2022.
Andrea Petković odlučila završiti tenisku karijeru

Nekadašnja deveta tenisačica svijeta, 34-godišnja Njemica Andrea Petković, najavila je u New Yorku da će završiti karijeru profesionalne igračice te da joj je ovo posljednji nastup na US Openu.

Ostavljam još opcije otvorenima za dodavanje turnira u Europi, koji bi bio malo bliži mojoj obitelji i prijateljima, ali generalno, ovo je moj zadnji turnir, izjavila je Petković za njemačku televizijsku postaju ARD uoči početka US Opena.

Petković je 9. rujna 1987. rođena u Tuzli, ali se obitelj ubrzo preselila u Njemačku, gdje je Andrea i počela igrati tenis kad joj je bilo šest godina.

Trenutačno je 104. na pojedinačnoj WTA ljestvici, na kojoj je u listopadu 2011. zauzimala deveto mjesto. Osvojila je sedam pojedinačnih WTA naslova, a najbolji rezultat na Grand Slam turnirima ostvarila je 2014. u Parizu, kad je stigla do polufinala Roland Garrosa, a iste je godine predvodila njemačku reprezentaciju do finala Fed Cupa u kojem su Njemice poražene od Čehinja.

Petković će u utorak u prvom kolu US Opena igrati protiv aktualne olimpijske pobjednice Švicarke Belinde Benčič. Njemica je najbolji rezultat u New Yorku ostvarila 2011. kad je došla do četvrtfinala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!