Tenis

Francuski kvalifikant odveo Bornu Ćorića u pet setova na startu US Opena

Branimir Korać • srijeda, 31.08.2022.
Francuski kvalifikant odveo Bornu Ćorića u pet setova na startu US Opena
Foto: EPA

Borna Ćorić zasigurno je očekivao znatno lakši posao protiv 193. igrača svijeta Enza Couacauda, ali na kraju je za pobjedu trebao pet setova...

U samo dva tjedna Borna Ćorić je od povratnika na Tour postao jedan od kandidata za osvajanje US Opena u očima brojnih stručnjaka. Osvajanje Cincinnatija vratilo je Bornu u vrh i skrenulo je pozornost na njega.

Međutim prvo kolo US Opena pokazalo je kako treba biti na visokoj razini bez obzira na ime protivnika, Enzo Couacaud nema previše uspjeha na Touru, rijetko dobije priliku zaigrati i u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira, ali ovdje je stvarao velike probleme Ćoriću.

Prvi set bio je dobar, Borna je napravio dva breaka, imao je priliku za još jedan i glatko je dobio set sa 6:2.

U drugom setu Francuz je stabilizirao igru na servisu i nije pružao previše prilika Ćoriću za break, ali Borna je svejedno uzeo set u 13. igri te poveo s 2-0.

Očekivalo se da će tako nastaviti i dovršiti posao u tri seta, ali treći set nije bio dobar. Borna je odmah ušao u minus 3:0, uspio se vratiti, ali odmah nakon toga ponovno izgubiti servis i set.

Pomoglo je to Francuzu da podigne samopouzdanje i nastavi pružati otpor i u četvrtom setu gdje u završnici dolazi do breaka i sa 6:4 uzima set.

Embed from Getty Images

Odluka je pala u petom setu gdje je Borna bio na rubu poraza. Dva puta je bio u breaku zaostatka, Couacaud je kod 5:4 servirao za meč, ali Borna se vratio i okrenuo za 7:5 i prolaz u drugo kolo.

Bilo je to daleko od idealnog izdanja za Bornu Ćorića, više od četiri sata proveo je na terenu, a u drugom kolu čeka ga vrlo neugodni Amerikanac Jenson Brooksby koji je vodio 6:2, 6:0, 3:0 kada mu je Dušan Lajović predao meč.

US Open, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 25) - Enzo Couacaud (Francuska, Q) 6:2, 7:6(5), 3:6, 4:6, 7:5

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!