Vodeni sportovi

Hrvatske vaterpolistice nisu imale šanse protiv prejakih Mađarica

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 01.09.2022.
Hrvatske vaterpolistice nisu imale šanse protiv prejakih Mađarica
Foto: FaH

U utakmici 4. kola A skupine ženskog dijela turnira, reprezentacija Mađarske očekivano je i uvjerljivo svladala Hrvatsku 22:6, s tim da je u poluvremenu bilo samo 9:5 za sastav koji je prije dva mjeseca osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu, a prije godinu dana broncu na Olimpijskim igrama u Tokiju...

Dakako, utakmica u vaterpolu traje 32 minute, četiri četvrtine i to je osnovni postulat koji nismo zaboravili. Ne valja ni gledati susret po vremenskim segmentima, zadržati se na samo jednom i temeljem njega davati ocjenu. No, jednako tako bilo bi nepravedno ne spomenuti i ne pohvaliti igru iz prvih 16 minuta. Jako dobro obrambeno, ali i učinkovito u napadu sa stalnim pritiskom odnosno rezultatskim zadržavanjem koraka za Mađaricama (2:3, 3:4 i 4:5 početkom druge četvrtine).

U drugoj polovici utakmice, jaka, daleko iskusnija, snažnija, viša i starija mađarska reprezentacija iskoristila je sve svoje atribute, kažnjavajući pogreške u redovima našeg sastava. Do te mjere da u zadnje dvije četvrtine Hrvatska nije postigla više od jednog gola u 16 minuta.

"S prve dvije četvrtine mogu biti itekako zadovoljan. Da, to je bila igra kakvu smo dogovorile. Poslije smo jednostavno stali, počeli su nam curiti golovi iz prve linije što smo rekli da ne možemo dopustiti. Tu je bio potpuni pad koncentracije", nakon utakmice je rekao izbornik Aljoša Kunac.

Vratarku Alexandru Ratković je ova utakmica podsjetila na prvi susret u Splitu i poraz od Nizozemske koji je zanimljivo, završio identičnim rezultatom (6:22).

"Uvodni dio smo sada čak odradile bolje ili barem dio dogovora. Kasnije se pokazala po meni i snaga više kod Mađarica. Mi smo imali prethodno dvije teške utakmice, barem za nas i to nas je iscrpilo."

Sljedeću utakmicu na Prvenstvu, naša ženska reprezentacija igra u subotu, 3. rujna protiv Grčke (17.30 – HTV 2), a čime završavaju nadmetanje u skupini.

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!