Vodeni sportovi

Hrvatska remijem protiv Grčke izravno u četvrtfinale Europskog prvenstva

Branimir Korać • petak, 02.09.2022.
Hrvatska remijem protiv Grčke izravno u četvrtfinale Europskog prvenstva
Foto: FaH

Hrvatska vaterpolska reprezentacija remizirala je protiv Grčke 5:5, a taj bod bio joj je dovoljan za prvo mjesto i izravan plasman u četvrtfinale...

Uoči ovog dvoboja bilo je jasno kako je Hrvatskoj dovoljan bod za prvo mjesto, ali Ivica Tucak tražio je pobjedu. Na kraju se ipak morao zadovoljiti remijem 5:5, Grci su na kraju mogli i do pobjede, ali nisu bili precizni.

Ovo nije prvi put da je susret protiv Grčke bio ovako tvrd, na malo golova i s jako dobrim obranama i vratarima. No teško je sjetiti se kada je zadnji put Hrvatska završila poluvrijeme bez ijednog postignutog pogotka.

Upravo to se dogodilo u prvom poluvremenu ovog dvoboja. Nikako Hrvatska nije pronalazila način kako probiti obranu Grčke koja je na poluvrijeme odnijela vodstvo 2:0 golovima Genidouniasa i Vlachopoulosa.

U drugo poluvrijeme Hrvatska ulazi bolje i preko Žuvele i Vrlića vraća se na 2:2, Grci još jednom dolaze do vodstva, no Harkov zabija za 3:3 uoči zadnjih osam minuta.

Tu je Hrvatska prvi put u susretu došla do vodstva golom Jerka Marinića Kragića da bi Grci odgovorili preokretom.

Bod Hrvatskoj donio je Rino Burić golom tri minute prije kraja za konačnih 5:5.

Grci su imali veliku priliku za pobjedu u zadnjoj minuti, no prvo je Bijač obranio šut Dervisisa da bi nakon toga Genidounias pucao neprecizno.

Grci idu u osminu finala gdje će igrati protiv Izraela, a bolji iz tog dvoboja u četvrtfinalu ide na Španjolsku. Hrvatska je izravno u četvrtfinalu i čeka boljeg iz dvoboja između Nizozemske i Gruzije.

Europsko prvenstvo, skupina B, treće kolo:
Grčka - Hrvatska 5:5

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

EP 2022., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Malta8:15Francuska
Grčka5:5Hrvatska
1Hrvatska 337:17+207
2Grčka 342:23+195
3Francuska 334:33+14
4Malta 319:59-400

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!