Tenis

Kraj: Ajla Tomljanović ispratila je Serenu Williams u igračku mirovinu

Branimir Korać • subota, 03.09.2022.
Kraj: Ajla Tomljanović ispratila je Serenu Williams u igračku mirovinu
Foto: EPA

Hrvatica koja nastupa pod australskom zastavom, Ajla Tomljanović, ostat će zapisana u povijesti kao zadnja igračica koja je svladala Serenu Williams. Ajla je slavila u trećem kolu US Opena nakon čega je Williams potvrdila odlazak u mirovinu...

Bio je to dan Serene Williams u New Yorku. Na svom posljednjem turniru u karijeri nadala se kako će uživati što više i odigrati što više mečeva, ali u trećem kolu zaustavila ju je Ajla Tomljanović.

Bitka na Arthur Ashe stadionu trajala je više od tri sata, a nakon dva tijesna i potpuno ravnopravna seta, Serena je u trećem ostala bez energije i Ajla ju je ispratila u mirovinu.

Williams je u trećem setu uzela prvi gem i u biti krenula breakom, ali izgubila je svih narednih šest gemova i upisala poraz. Na servisu Ajle za pobjedu, Serena je bila svjesna kako igra možda svoj posljednji gem u karijeri, snažno se borila, spasila pet meč lopti, propustila tri break prilike, ali na šestoj meč lopti više nije bilo spasa.

Serena je dočekala kraj meča u suzama, emocije su je svladale i na kraju su slijedile zahvale svima koji su utjecali na njenu karijeru. Prvenstvo na roditelje , ali i sestru Venus.

"Ovo su suze radosnice, pretpostavljam. Ja ne bih bila ova Serena da nije bilo Venus, hvala ti. Ona je jedini razlog zašto je Serena Williams ikada postojala. Bila je to zabavna vožnja, bila je to najnevjerojatnija vožnja i putovanje koje sam imala u životu. Zahvalna svakoj osobi koja je ikada u životu rekla "idemo Serena". Zahvalna sam jer me to dovelo ovdje", govorila je.

Iako je ostavila odškrinuta vrata da se ponovno pojavi na terenu, čini se da je to definitivan kraj. "Mislim da je, ali nikad ne znate", dodala je.

Što se tiče ostatka nada ženskog turnira u New Yorku, iznenađenja nije bilo. Favoritkinje su uspješno odradile posao i jedine nositeljice koje su napustile turnir su Shelby Rogers i Madison Keys, ali one niti nisu bile favoritkinje u svojim dvobojima.

US Open, treće kolo:
Ajla Tomljanović (Australija) - Serena Williams (SAD) 7:5, 6:7(4), 6:1
Shuai Zhang (Kina) - Rebecca Marino (Kanada) 6:2, 6:4
Ons Jabeur (Tunis, 5) - Shelby Rogers (SAD, 31) 4:6, 6:4, 6:3
Cori Gauff (SAD, 12) - Madison Keys (SAD, 20) 6:2, 6:3
Ljudmila Samsonova (-) - Aleksandra Krunić (Srbija) 6:3, 6:3
Alison Riske-Amritraj (SAD, 29) - Xiyu Wang (Kina) 6:4, 3:6, 6:4
Caroline Garcia (Francuska, 17) - Bianca Andreescu (Kanada) 6:3, 6:2
Veronika Kudermetova (18) - Dalma Galfi (Mađarska) 6:2, 6:0

FOTO: EPA/SARAH YENESEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!