Košarka

Grčku treba zaboraviti, protiv Velike Britanije igra samo pobjeda

Branimir Korać • subota, 03.09.2022.
Grčku treba zaboraviti, protiv Velike Britanije igra samo pobjeda
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je poraz na startu Europskog prvenstva protiv Grčke koja je bila bolja s 89:85. Već od 14:15 sati slijedi novi ispit, protivnik je Velika Britanija i Hrvatska tu mora do pobjede...

Hrvatska je odigrala vrlo dobro drugo poluvrijeme protiv Grčke i odvela ju je u neizvjesnu završnicu vrativši se iz minus 19. Upisan je poraz i to nije dobro, ali drugo poluvrijeme je nešto kako Hrvatska treba izgledati i nešto s nečim ima razloga za optimizam.

Grci su bili favoriti uoči ovog susreta i nema nikakve dvojbe da je riječ o dobroj reprezentaciji koja može do dobrog rezultata. Ne treba zaboraviti kako još uvijek nije niti blizu onog kako je Itoudis vidi, imala je problema s ozljedama i izostancima, neki igrači se tek vraćaju i rasti će kako turnir bude odmicao.

Hrvatskoj sada slijedi protivnik drugačijeg profila i drugačije kvalitete. Velika Britanija nakon prvog kola idealna je za podcijeniti. Visoko je poražena od vrlo neugodne Ukrajine, taman da se pomisli nakon dobrih 20 minuta protiv Grčke kako će Hrvatska to lako riješiti.

Međutim to bi bilo kobno. Britanci su i jučer protiv Ukrajine u drugom dijelu, kada su ušli u visok zaostatak, potpisali poraz i okrenuli se Hrvatskoj.

"Ako ljudi misle da Hrvatska nije vrhunska reprezentacija, onda ne razumiju košarku. Uzbuđen sam zbog te utakmice, imamo puno respekta prema njima, ali uvjereni smo da se možemo nositi s najboljima i želimo to dokazati", ističe Luke Nelson.

Upravo Nelson bio je prvo ime kod Velike Britanije protiv Ukrajine, upisao je 16 poena i dodao pet asistencija. Nelson je inače član London Lionsa, a uz njega dobar je bio i Gabriel Olaseni iz Darušafake.

Tu je i jedno ime dobro poznato u hrvatskoj košarci, naime Devon van Oostrum kraće vrijeme je boravio u Ciboni i nije se proslavio.

Hrvatska je danas u svakom slučaju favorit i mora to potvrditi na parketu. I individualno i momčadski je bolja od Velike Britanije i kiks u ovom susretu ne smije doći niti pod razno. Bez obzira na to što je malo vremena za odmor i nakon teške borbe s Grcima već u 14:15 je nova utakmica, Damir Mulaomerović mora pronaći način za izboriti pobjedu u ovom dvoboju.

Europsko prvenstvo, skupina C, drugo kolo:
Hrvatska - Velika Britanija 14:15 sati

FOTO: EPA/Daniel Dal Zennaro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!