Ostali sportovi

Svjetski prvak Grant Holloway predvodi sjajnu startnu listu Memorijalne utrke

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 03.09.2022.
Svjetski prvak Grant Holloway predvodi sjajnu startnu listu Memorijalne utrke

Memorijalna utrka Boris Hanžeković na 110 metara s preponama uvijek je središnji događaj zagrebačkog mitinga, pa na njoj redovito sudjeluju olimpijski i svjetski prvaci i svjetski rekorderi.

Ta tradicija neće biti iznevjerena ni na 72. Boris Hanžeković memorijalu jer privremena startna lista je puna sjajnih trkača.

To prije svih vrijedi za Granta Hollowayja, dvostrukog svjetskog prvaka na 110 metara prepone i drugog najbržeg čovjeka u povijesti ove discipline. Njegov osobni rekord je 12.81, dok mu je najbolje vrijeme ove godine 12.99.

No, i Hollowaya i sve ostale najbolje preponaše u Lausannei je prije tjedan dana pobijedio Rasheed Broadbell. U Zagreb, tako, stiže s velikom pobjedom i novim osobnim rekordom – 12.99. Na Memorijalnoj utrci trčat će 11. rujna i Freddie Crittenden, ove godine ima 13.00 te Daniel Roberts (13.03).

Treba, stoga, reći da je rekord Memorijalne utrke Marka Creara 12.98.

Ništa slabija neće biti ni utrka atletičarki na 100 metara prepone u kojoj će nastupiti čak četiri trkačice koje imaju rezultat bolji od rekorda mitinga Olge Šišigine.

Osvajačica brončane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju Megan Tapper ima rezultat 12.52, no brže od nje su ove godine i Devynne Charlton (12.46) i Tia Jones koja je u petak u Bruxellesu istrčala 'strašnih' 12.38.

U samom svjetskom vrhu je i aktualna europska prvakinja Pia Skrzyszowska (12.51), pa će naša Ivana Lončarek trčati u nikad jačoj konkurenciji.

110 metara prepone
1. Grant Holloway (SAD)
2. Shuhei Ishikawa (JAP)
3. Hrvoje Čukman (HRV)
4. Daniel Roberts (SAD)
5. Rasheed Broadbell (JAM)
6. Freddie Crittenden (SAD)
7. Rafael Perreira (BRA)

100 metara prepone
1. Devynne Charlton (BAH)
2. Pia Skrzyszowska (POLJ)
3. Ivana Lončarek (HRV)
4. Tia Jones (SAD)
5. Megan Tapper (JAM)
6. Viktória Forster (SVK)
7. Reetta Hurske (FIN)
8. Mette Graversgaard (DAN)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!