Košarka

Njemačka preokretom do pobjede protiv BiH, sjajni Finci vrlo lako svladali Poljake

Branimir Korać • subota, 03.09.2022.
Njemačka preokretom do pobjede protiv BiH, sjajni Finci vrlo lako svladali Poljake
Foto: EPA

U prvom dijelu današnjeg programa, osim susreta između Hrvatske i Velike Britanije, odigrana su još tri susreta...

Umorni Belgijci nakon produžetaka jučer nisu uspjeli upisati i drugu pobjedu. Crna Gora slavila je 76:70 u susretu u kojem je Belgija imala visok zaostatak, ali u zadnjoj dionici uspjela ga je smanjiti.

Slično kao i Hrvatska, Crna Gora imala je odlično otvaranje drugog poluvremena i tu je došla gotovo do 20 poena viška. Većim dijelom zadnje dionice održavala je visoku prednost da bi u završnici malo zaspala i Belgija i Belgija uspjela smanjiti na konačnih 76:70.

Crnu Goru su predvodili Bojan Dubljević s 21 poenom i 11 skokova i Kendrick Perry s 19 poena i pet asistencija. Kod Belgije Retin Obasohan bio je usamljen s 25 poena.

Finska je krenula tijesnim porazom od Izraela, ali se iskupila u drugom kolu visokom pobjedom protiv Poljske.

Cijelim tijekom susreta Finci su bili bolji, stvarali razliku i na kraju su zasluženo slavili 89:59 što nije nikakvo iznenađenje. Lassi Tuovi usput je mogao i odmoriti one najkorištenije, uglavnom, vrlo ugodno poslijepodne za Finsku.

Predvodili su je Sasu Salin s 18 poena (6/10 trica) i šest asistencija i Lauri Markkanen sa 17 poena i šest skokova. Kod Poljske nitko nije bio dvoznamenkast, a najefikasniji s po osam poena bili su Michal Sokolowski i Mateusz Ponitka.

Vrlo dobru utakmicu odigrali su Njemačka i Bosna i Hercegovina, a Nijemci su još jednom pokazali kako su jako dobri kao momčad i slavili su 92:82. Odradili su odličan posao na ulasku u drugo poluvrijeme, vratili se iz minusa i nakon toga iskontrolirali dvoboj.

BiH je igrala jako dobro u prvom poluvremenu, Musa i Nurkić su dominirali, ali u nastavku susreta Njemačka je pronašla odgovor i otišla do pobjede.

Po 18 poena kod Njemačke upisali su Dennis Schröder (devet asistencija) i Franz Wagner (pet skokova). Kod BiH Musa je upisao 30 poena, a Nurkić 21 poen uz sedam skokova.

Europsko prvenstvo, drugo kolo:
Crna Gora - Belgija 76:70
Finska - Poljska 89:59
Njemačka - BiH 92:82

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Europsko prvenstvo 2022., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Crna Gora76:70Belgija
Bugarska87:101Turska
Gruzija64:90Španjolska
1Španjolska 41+63
2Turska 32+25
3Crna Gora 32+3
4Belgija 32+1
5Gruzija 14-44
6Bugarska 14-48

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!