Vodeni sportovi

Braća Lončarić uzela broncu na Europskom prvenstvu u veslanju do 23 godine

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 04.09.2022.
Braća Lončarić uzela broncu na Europskom prvenstvu u veslanju do 23 godine

Na Europskom prvenstvu seniora do 23 godine, koje se održava u belgijskom Hazewinkelu, braća Patrik i Anton Lončarić zauzeli su treće mjesto u finalnoj utrci dvojaca bez kormilara...

Braća Lončarić u cilj su ušli s vremenom 6:44.50, zlatnu medalju osvojila je posada Litve s vremenom 6:37.65, dok su srebrni bili Rumunji s vremenom 6:39.94.

"Osvojili smo treće mjesto u odličnoj kvalifikacijskoj i finalnoj utrci unatoč teškim uvjetima. Zadovoljni smo, ali već gledamo naprijed i okrećemo se budućim izazovima", rekao je Anton Lončarić.

"Za dva tjedna nas očekuje još jedno veliko natjecanje, Svjetsko seniorsko prvenstvo u Račicama u Češkoj. Mislim da smo pokazali da vrijedimo, da smo dobri u utrkama i sada se fokusiramo na završne pripreme uoči nadolazećeg natjecanja", rekao je Patrik Lončarić.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu imala još jednu posadu, dvojac na pariće Davor Poljančić i Roko Bošković. Oni su u B finalu zauzeli četvrto mjesto s vremenom 6:39.09 i tako osvojili ukupno deseto mjesto.

FOTO: Privatni album

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!