Nogomet

Dambrauskas: 'Nakon zaostatka u prvom dijelu, bilo je najvažnije da ne počnemo paničariti'

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.09.2022.
Dambrauskas: 'Nakon zaostatka u prvom dijelu, bilo je najvažnije da ne počnemo paničariti'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hajduk je uspješno odradio posao protiv Slaven Belupa, u drugom poluvremenu iskoristio je igrača manje kod gostiju i otišao do visoke 5:1 pobjede...

Trener hajduka Valdas Dambrauskas nije bio zabrinut tijekom dvoboja protiv Slaven Belupa. Osjetio je da njegova momčad igra dobro i vjerovao je u pobjedu i kada je Slaven poveo.

"Imali smo veliku inicijativu, imali smo loptu, velik posjed i sa svakom minutom sve više smo pronalazili naš pravi ritam. Nisam bio zadovoljan s prvih pola sata jer nismo bili dovoljno gladni kada smo se nalazili oko kaznenog prostora. Nismo imali dovoljno udaraca, nismo pokazivali tu agresivnost da dođemo do pogotka. Nakon toga smo se počeli dizati, iako smo primili taj pogodak u zadnjoj minuti prvog poluvremena. Bilo nam je tu najvažnije da ne počnemo paničariti, u drugom dijelu smo znali da samo trebamo nastaviti s dobrim protokom lopte i nastaviti tražiti prava dodavanja. Znali smo da ćemo zabiti i to se i dogodilo. Imali smo i dobru klupu i posebno sam sretan što su četiri gola djelo igrača koji su ušli u drugom dijelu."

Koprivničanci su igrali dosta zatvoreno od samog starta susreta.

"Slaven Belupo je došao ovdje s jasnim planom duboko se i organizirano braniti. Naravno da je teško probiti takvu obranu kroz sredinu, zato smo imali plan s korištenjem oba boka kroz trokute. Mislim da je ritam našeg posjeda bio prilično dobar."

U nekoliko navrata, pa i kod gola, Gergo Lovrencsics nije najidealnije reagirao, ali Dambrauskas ga vidi kao jako bitnog igrača.

"Gergo je vrlo važan igrač za nas, a pogreške se mogu dogoditi svakome. Napadači su isto tako promašili odlične prilike i ne razumijem zašto ste koncentrirani samo na braniče. Gergo je u svakoj utakmici koju je odigrao dao sve za ovu momčad."

Dambrauskas ne prihvaća tezu kako se Hajduk nalazi u slabijem dijelu rasporeda.

"Ne volim takav pristup, mislim da je to uvreda prema tim klubovima ako ih nazivamo slabim protivnicima. Mi moramo respektirati sve te klubove, sve trenere i navijače. Naše misli su sada okrenute prema Šibeniku što je lokalni derbi. Šibenčani su dobro otvorili sezonu, igraju prilično dobar nogomet, imaju brzinu u napadu i vrlo su težak protivnik. Ne smijemo se sada opustiti nego se moramo fokusirati od utakmice do utakmice. Nema ništa važnije od pobjede u petak protiv Šibenika, a da bi to napravili, moramo nastaviti nadograđivati ovo što smo imali ovdje. Moramo dobro trenirati jer ako ćemo biti dobri na treningu, pobjeđivat ćemo."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!