Vodeni sportovi

Hrvatska neće podcijeniti Gruziju: 'Vrlo dobra reprezentacija prepuna iskustva'

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.09.2022.
Hrvatska neće podcijeniti Gruziju: 'Vrlo dobra reprezentacija prepuna iskustva'
Foto: FaH

Hrvatska vaterpolska reprezentacija spremna dočekuje četvrtfinalni ogled s Gruzijom na EP u Splitu, no svi odreda upozoravaju da Gruzijci nisu bezopasan protivnik.

Hrvatska će se u utorak od 20.30 sati boriti s Gruzijom za polufinale Europskog prvenstva, no iako je dojam da je Gruzija daleko najslabija reprezentacija od svih u četvrtfinalu, Barakude ne žele dopustiti nikakvo iznenađenje u nokaut fazi.

"Nemamo više prava na pogrešku, ne smijemo se opustiti. Gruzijci su vrlo dobra reprezentacija, prepuna iskustva, s internacionalcima koji su imali dosta velikih utakmica u karijeri, što se pokazalo u utakmici s Nizozemcima. Tu su naš Marko Jelača, Srbin Dušan Vasić, Talijan Baraldi i još nekolicina, pa ulazimo u susret s velikim oprezom, nema potcijenjivanja. Samo da uđemo pravi u utakmici, pogotovo u obrani. Dosad smo primili najmanje pogodaka na prvenstvu i tu razinu ćemo nastojati zadržati", kazao je pomoćni trener reprezenetacje Jure Marelja.

Hrvatska do četvrtfinala nije došla na lagan način, gubili su prva poluvremena i od Francuza i od Grka, protiv kojih u prvih 16 minuta nisu postigli ni gol.

"Nadam se da ćemo protiv Gruzijaca biti malo bolji u napadu nego dosad, uz našu standarnu čvrstu obranu. Analizirali smo Gruzijce i nisu nimalo bezazleni, što su i pokazali protiv Nizozemaca, koji su se činili bolja i brža momčad od osmine finala. Očekujemo opet podršku s tribina. Ozračje u Spaladium Areni nas dodatno motivira, pogotovo što imamo puno mladih igrača, kojima je ovo prvo veliko natjecanje", kazao je Andrija Bašić.

"Gruzijci su ozbiljna reprezentacija. Imali smo nekoliko dana odmora, ali smoh iskoristili za fokusiranje na protivnika. Nastojat ćemo ne raditi iste greške na početku utakmice, kao s Francuzima i Grcima. Ovo je moj veliki prvi turnir i znam koliko nam znači podrška s tribina Spaladium Arene", kazao je mladi Matias Biljaka.

On je komentirao i sinoćnje senzacionalno ispadanje sedmerostrukih europskih prvaka Srba od Francuza u osmini finala.

"Francuzi se dižu, svaku utakmicu su sve bolji i bolji. Meni njihovo izbacivanje Srbije i nije posebno iznenađenje jer su puno uložili u vaterpolo, a doveli su i Vjeku Kobeščaka, koji je jedan do najboljih trenera svijeta", kazao je Matias, koji je imao pomalo čudan igrački put.

"Počeo sam trenirati vaterpolo preko plivanja u Beču, moji roditelji su iz BiH, iz Nove Bile. Došao sam s 14 godina u Zagreb, igrao sam za Mladost, a sada ću nastupati za Jug."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!