Ostali sportovi

Lucija Lesjak i Ivan Kvesić zaustavljeni u četvrtfinalu Svjetske lige

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 05.09.2022.
Lucija Lesjak i Ivan Kvesić zaustavljeni u četvrtfinalu Svjetske lige
Foto: Ivana Karačić

Glavni grad Azerbajdžana, Baku bio je domaćin turnira Svjetske lige u karateu na kojem je nastupilo sedmero hrvatskih predstavnika, a najbliže borbi za odličja ostali su Lucija Lesjak u teškoj, te Ivan Kvesić u poluteškoj kategoriji. Oboje su natjecanje završili u četvrtfinalu.

Lesjak je u četvrtfinalnom dvoboju kategorije +68 kg ispala na sudačko preglasavanje od Japanke Yuzuki Sawae nakon što je borba završila bez bodova.

Prije toga, Lesjak je u novom formatu natjecanja u skupini svladala Francuskinju Nancy Garciu 7-2, Alžirku Kaninu Amrouche 8-0, a na "senshu" ili pravilo prvog osvojenog boda izgubila od Ukrajinke Anastasye Stepashko (bilo je 5-5).

Kod djevojaka do završnih nadmetanja nije stigla Jelena Pehar (-50 kg) izgubivši od Poljakinje Marije Depte 2-0 i Talijanke Erminie Perfetto 5-0. Isto vrijedi i za Emu Sgardelli (-55 kg), ali uz pobjedu protiv Luksemburžanke Jennifer Warling 4-1 i poraz od Azerbajdžanke Nadine Sadigove 4-0.

U muškoj konkurenciji nadomak borbe za odličja bio je Ivan Kvesić (-84 kg), koji je pobijedio domaćeg natjecatelja Panaha Abdulayeva 5-4, Španjolca Jose Rafaela Saenz-Torre Ibaneza 2-0, a onda ostao u četvrtfinalnom dosegu zbog poraza od Egipćanina Mohameda Ramadana 9-5.

U istoj kategoriji Enes Garibović nije izborio četvrtfinale unatoč uspjesima nad Talijanom Martinom Micheleom 2-0 i Fincem Bjornom Kulovourijem 3-1. I ovdje je japanski karatist presudio, budući da je Rikito Shimada pobjedu u tom susretu ostvario zahvaljujući "senshuu", a bodovno je bilo 5-5.

Boran Berak (-67 kg), također na prvi osvojeni bod izborio je pobjedu protiv Alžirca Abdel Rahman Al Masatfe (4-4), a u nastavku je ispao porazom od Francuza Stevena Da Coste 4-2.

Jakov Bunjevac (+84 kg) u Bakuu je zabilježio tri poraza, izgubivši od Poljaka Macieja Gebke 5-2. domaćeg predstavnika Asimana Gurbanlija 7-3, te Čeha Ondreja Bosaka s 3-0.

Sudjelovalo je 347 natjecatelja iz 57 zemalja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!