Nogomet

Senzen: 'Chelsea ima dosta engleskih reprezentativaca, dodatna motivacija nije potrebna'

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.09.2022.
Senzen: 'Chelsea ima dosta engleskih reprezentativaca, dodatna motivacija nije potrebna'
Foto: FaH

I Dinamovi juniori sutra kreću s nastupom u Ligi prvaka, također u Zagrebu dočekuju Chelsea, a taj susret počinje u 13:30 sati...

Trener Dinamovih juniora Ivan Senzen ističe kako su svi vrlo motivirani uoči starta u Ligi prvaka gdje ih čeka veliki protivnik.

"Atmosfera dobra, dobro smo krenuli u prvenstvo i samo nastavili na ono što smo radili na Ramljaku. Za nastup u Ligi prvaka ne treba dodatna motivacija, sama motivacija je što stiže vrhunski klub s vjerojatno vrhunskim klincima. Imaju dosta engleskih reprezentativaca i sigurno nas čeka jako dobra utakmica."

Senzen je dobio igrače s raznih strana i treba ih posložiti u momčad.

"Moj prvi zadatak je bio da ova ekipa postane prava momčad. Ona je sastavljena od igrača koji su dijelom sudjelovali u prvoj ekipi, dijelom u B momčadi, juniori 1, juniori 2, četiri različite svlačionice su spojene u jednu. Najbitnije je bilo napraviti koheziju da profunkcioniraju kao momčad. U Dinamovoj svlačionici će uvijek postojati kvaliteta i bitno je da kao momčad dobro djelujemo na terenu i van njega."

Chelsea je gledao, no još nije poznato s kakvim će snagama doputovati u Zagreb.

"Pripremali se jesmo iako ne možemo potpuno znati što nas čeka. Oni svoju školu baziraju na U-18 i U-21 ekipama i očekujemo nekakav miks te dvije ekipe. Trener koji je prijavljen za Ligu prvaka vodi U-18 momčad, a stilovi trenera U-21 i U-18 su im različiti. Morat ćemo u prvih deset minuta vidjeti što nas čeka i brzo se prilagoditi. Sigurno nas čeka kvalitetan i motiviran protivnik."

Chelsea danas igra tehnički puno kvalitetniji nogomet nego prije nekoliko godina.

"Fizičku dominaciju sigurno očekujemo, napravili su mali pomak u odnosu na stil kakav igraju sada. Sada to izgleda puno progresivnije i tečnije, nogomet kakav i mi preferiramo. Uostalom i njihove reprezentacije su imale dosta uspjeha zadnjih godina i očekujem potpuno otvorenu utakmicu."

Prolazak skupine je želja, a onda i dodatni napredak u Ligi prvaka.

"Nema razloga ne vjerovati u prolaz. Svaka utakmica će biti zahtjevna i 50:50, svi imaju i dobre i loše strane, bit će važno tko će u ključnim trenucima odreagirati najbolje. U svaku utakmicu ulaziš s nadom i željom da budeš bolji od protivnika."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!