Vodeni sportovi

Zadovoljstvo usprkos porazu od Italije: 'Napredak u psihičkoj pripremi, ovako treba i s Izraelom'

Matej Kačan • ponedjeljak, 05.09.2022.
Zadovoljstvo usprkos porazu od Italije: 'Napredak u psihičkoj pripremi, ovako treba i s Izraelom'
Foto: FaH

U taboru hrvatske vaterpolske ženske reprezentacije nakon poraza od Italije ipak vlada zadovoljstvo odigranim i naglašava se da tako treba protiv Izraela...

Izbornik hrvatskih vaterpolistica Aljoša Kunac zadovoljan je pristupom i igrom svoje reprezentacije protiv Italije u susretu četvrtfinala u kojem se previše i nije očekivalo.

"Cure su bile organizirane, a najviše i najbolje je ostvareno u onom dijelu u kojem smo radili najviše posljednja dva dana. To je ‘glava’ odnosno psihička priprema. Pričali smo puno, dogovarali se i došli do željenog zaključka koji govori ako nismo svi skupa, ne radimo ono što treba, ali zajedno, kao jedan ili jedna, ne možemo ni protiv Rumunjske igrati", rekao je izbornik.

Sličnog razmišljanja su i igračice, prva povratnica nakon koronavirusa Dina Lordan.

"Rekli smo sebi same da idemo dati sve od sebe u ovoj utakmici. Jesmo izgubile, ali smo ipak sretne što smo izgubile ipak relativno malenom razlikom", rekla je, a s dobrim dojmom slaže se i Kiara Brnetić:

"Zadovoljne smo kako smo odigrali utakmicu, dobro smo otvorile, držale smo se dogovora u obrani i napadu. Uvijek ima nekih pogrešaka, ali ja sam jako zadovoljna ovom utakmicom i kako smo odigrale."

Pravi ispit je protiv Izraela, a Dora Kangler smatra da se ova igra treba ponoviti.

"Dale smo sve od sebe, znale smo što radimo i koja nas ekipa čeka. Nadam se isto tako dobroj igri i u srijedu, te pobjedi nad Izraelom", rekla je.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!