Ostali sportovi

Sjajni Ivan Šapina osvojio srebrno odličje na Grand Prixu u Parizu

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.09.2022.
Sjajni Ivan Šapina osvojio srebrno odličje na Grand Prixu u Parizu

Fenomenalni teškaš Ivan Šapina osvojio je srebrno odličje na grand prixu u Parizu u taekwondou. Član splitskog Marjana potvrdio je svoj kontinuitet rezultata koji traje još od 2019. godine, brončani na svjetskom prvenstvu 2019., brončani na europskom prvenstvu 2021 te zlatni na europskom prvenstvu ove godine. Ovom medaljom napredovat će na treće mjesto olimpijske rang liste od listopada...

Hrvatska taekwondo reprezentacija nastupila je na drugom grand prixu sezone u Parizu, a do srebrnog odličja stigao je olimpijac Ivan Šapina u teškoj kategoriji.

Izvrsno raspoloženi član splitskog Marjana nanizao je nekoliko velikih pobjeda za izuzetno važnih 36 bodova na olimpijskim rang listama u borbi za plasman na Olimpijske igre upravo u Parizu.

Europski prvak je u turnir ušao pobjedom 2:0 u rundama protiv Francuza Mbara Ndiayea, u osmini finala je ponovno s 2:0 bio bolji protiv Seydoua Gbanea iz Obale Bjelokosti da bi pobjedom u četvrtfinalu protiv Brazilca Maicona Siqueire 2:1 osigurao medalju.

Polufinalni sraz donio je susret dva stara znanca, dva Ivana, ali je hrvatski Ivan još jednom bio bolji od Španjolca Ivana Martineza Garcije s 2:1 u rundama. Finale je ipak na koncu otišlo na stranu Kubanca Alabe.

Veseli nastavak kontinuiteta medalja hrvatskog taekwondoa na grand prix turnirima gdje je krema svjetskog taekwondoa jer pravo nastupa ima samo 32 najboljih u olimpijskim kategorijama, a svako odličje na G6 turniru donosi ogromni skok na rang listama.

Također, veseli i kontinuitet rezultata Ivana Šapine koji je ove godine najbolji kad najviše treba, na turnirima koji su ekstra bodovi na rang listama, bio je prvi na President cupu Europe, prvi na europskom prvenstvu i sad drugi na grand prixu u Parizu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!