Ostali sportovi

Ivan Mikulić osvojio srebro na Grand Prixu u Parizu

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 06.09.2022.
Ivan Mikulić osvojio srebro na Grand Prixu u Parizu

Najbolji hrvatski paratekvondaš Ivan Mikulić osvojio je srebrnu medalju na Grand Prixu u Parizu osvojivši nove važne bodove u borbi za plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024.

Mikulić je tako ponovio uspjeh s premijernog Grand Prixa u lipnju u Sofiji kada je također bio drugi. Ove godine je član splitskog TK Galeba osvojio i europski naslov u Manchestru, a do Pariza je bio i vodeći na svjetskoj ljestvici.

"Zadovoljan sam drugim mjestom jer sam osvojio važne bodove u borbi za POI u Parizu. Naravno, uvijek može bolje," kazao je Mikulić.

U prvom kolu je bio slobodan, u drugom kolu je pobijedio Gruzijca Davida Makadzea prekidom nakon što je vodio s više od 30 razlike, a zatim je s 18:3 pobijedio Kazahstanca Nishana Omiralija.

U finalu je, baš kao i na prvom Grand Prixu u Sofiji, izgubio od Amerikanca Evana Medella. Mikulić je Medella dobio u polufinalu Paraolimpijskih igara u Tokiju, no Amerikanac mu je sada dva puta uzvratio.

"Dobro sam ušao u finale, poveo sam, međutim napravio sam nekoliko pogrešaka, pa malo suci jer su se pravila promijenila i nažalost, izgubio sam," dodao je.

Do kraja sezone Mikulića očekuje još jedan Grand Prix u Manchesteru, a iduće godine su na rasporedu svjetsko i europsko prvenstvo, te četiri Grand Prixa.

"Možda ćemo propustiti Manchester kako bi zaliječio neke sitnije ozljede i maksimalno se pripremio za iduću godinu koja će biti iznimno naporna. Najvažnije je na kraju 2023. biti među prvih šest na svjetskoj ljestvici jer to vodi direktno u Pariz."

Podsjetimo, Mikulić je prošle godine osvojio srebrno odličje na paraolimpijskim igrama u Tokiju, a u svojoj karijeri je osvojio 14 medalja na velikim natjecanjima.

"Bio je ovo drugi Grand Prix ove godine i još jedno drugo mjesto. Ivan je do finala stigao uvjerljivim pobjedama, u finalu je dobro krenuo, međutim nedostatak koncentracije, te malo sudačkih popuštanja prema protivniku rezultirali su porazom. Međutim, moramo biti zadovoljni. Ivan je osvojio dosta bodova, vjerujem kako će i nakon ovog turnira zadržati vrh ljestvice," kazao je njegov trener Mladen Tomić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!