Vodeni sportovi

Gruzija je bila nedorastao suparnik, Hrvatska je u polufinalu!

Matej Kačan • utorak, 06.09.2022.
Gruzija je bila nedorastao suparnik, Hrvatska je u polufinalu!
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hrvatski vaterpolisti nisu imali nikakvih problema u četvrtfinalu EP u Splitu. Gruzija nije bila dorastao suparnik i Barakude su s x:y izborile polufinale s Italijom...

Nije bilo nikakvih problema za Barakude u četvrtfinalu EP. Dobra obrana u prvom poluvremenu, a kasnije sjajni napad vodili su hrvatske vaterpoliste do sigurne i uvjerljive 15:5 protiv Gruzije.

Hrvatska je krenula sjajno i obrambeno je funkcionirala odlično. U napadu malo sporiji ulazak, ali odmah su razliku napravile dvije lijepe akcije pred golom koje Gruzijce tjeraju na peterce.

Mirno ih je realizirao Harkov, na drugoj strani svoje je branio Bijač, a potom su Fatović i Žuvela nakon lijepih akcija i uplivavanja donijeli odličnih 4:0 na prvom odmoru.

No, Gruzija je bolje ušla u drugu dionicu, preko Šušiašvilija i Bitadzea nakon dvije i pol minute igre prepolovili su prednost. "Krvarenje je zaustavio" Rino Burić koji je na igraču manje realizirao akciju na crti za povratak na tri razlike.

Nije Hrvatska najbolje izgledala u tim trenucima, bolje su Gruzijci zaigrali u napadu i stvorili su si pokoju dobru situaciju, ali Bijač brani sve pa još jedan igrač više za Harkova vraća četiri razlike na poluvremenu.

Ulazak u drugo poluvrijeme za Hrvatsku zato je sjajan i nakon tek nešto više od dvije minute igre je već 9:3, a golom Fatovića na tri minute do kraja treće i 10:3. Raspucao se do kraja dionice i Luka Bukić i jasno je da je sve gotovo s 12:3 na ulasku u četvrtu.

Preostalo je tek vidjeti s kolikom će razlikom Hrvatska slaviti i koliko će se razigrati za polufinale s Italijom. A Italiji je poslano fino upozorenje jer Burić i Bukić na dvije i pol minute do kraja postavljaju velikih plus 10.

Završilo je na toj razlici od 15:5 i Hrvatska na krilima Bukića s četiri gola i Harkova te Fatovića s tri i uz sjajnog Bijača ide na Italiju.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

EP 2022., nokaut faza

četvrtfinale

Mađarska11:8Crna Gora
Italija16:8Francuska
Španjolska9:5Grčka
Hrvatska15:5Gruzija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!