Košarka

Mulaomerović: 'Ukrajinci imaju dva visoka centra što će sigurno odgovarati Zupcu'

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 07.09.2022.
Mulaomerović: 'Ukrajinci imaju dva visoka centra što će sigurno odgovarati Zupcu'
Foto: EPA

U četvrtom kolu skupine C EuroBasketa u Milanu hrvatska reprezentacija je nakon velike drame poražena od Italije 76:81 (17:22, 17:20, 25:13, 17:26).

Ipak, Hrvatska je već ranije osigurala prolaz u osminu finala, a sada reprezentaciju čeka posljednja utakmica u ovom dijelu natjecanja protiv Ukrajine koja je trenutačno na vrhu tablice skupine.

Damir Mulaomerović, izbornik hrvatske reprezentacije: "Žao mi je jer smo imali pozitivan rezultat, smirili smo dvoranu i bili u dobrom ritmu. Dečkima kapa dole, svaka im svima čast, od Babe kapetana koji je igrao fantastično do svih ostalih. Vidjelo se da se trude i bore na terenu, nema im se što zamjeriti. Italija je bila dobra pod pritiskom večeras, Fontecchio se razigrao u najgore vrijeme i zabio te trice, Melli nam je radio dosta problema, radi se o doista sjajnim igračima. Mi smo propustili dva-tri skoka, a imali smo i 13 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu."

O predstojećoj utakmici, posljednjoj u Milanu: "Idemo se odmoriti i odigrati dobru utakmicu protiv Ukrajine. Ukrajinci imaju dva visoka centra što će sigurno odgovarati Zupcu. Radi se o dobroj reprezentaciji s Mykhailiukom, koji je sjajan igrač, možda i jedan od boljih na prvenstvu. Bit će teško, ali ja vjerujem u ove dečke i mislim da ćemo dati zadnji atom snage. Imamo dan odmora da se pripremimo za ono što nas čeka."

Ivica Zubac identificira probleme u igri: "Teška utakmica u kojoj je domaćin imao pritisak pobijediti. Bilo je teško od starta, izgubili smo previše lopti u prvom poluvremenu i to su bile sve lopte koje su vodile u njihovu tranziciju. U drugom smo poluvremenu izašli puno bolje, ali loša komunikacija u obrani i skok u napadu su nas koštali utakmice. Prekretnica je bila namjeran faul koji ne razumijem jer sam išao zagraditi igrača, no što je, tu je. Izgubili smo utakmicu, i dalje smo u istoj situaciji, moramo dobiti Ukraijinu. Vidjet ćemo što možemo naučiti iz ovih grešaka i idemo dalje."

Ukrajina ima dva NBA igrača koje Ivica dobro poznaje.

"Znam ukrajinske NBA igrače, Alexa Lena i Sviatoslava Mykhailiuka, igrao sam protiv njih, a igrao sam i sa Sviatoslavom. To je dobra ekipa u kojoj je Sviatoslav glavni igrač i moramo biti jako fokusirani na njega. Moramo ući agresivno i energično od starta. Imamo talent i kvalitetu za pobjedu, samo je pitanje pristupa. Posljednja je utakmica u skupini i veliki su ulozi, no mislim da smo spremni za to."

Embed from Getty Images

Nakon četiri kola i Italija i Hrvatska imaju po dvije pobjede i dva poraza, dok je Ukrajina na omjeru 3-1. U posljednjem kolu u četvrtak 8. rujna Italija igra protiv Velike Britanije (21 sat), a Hrvatska protiv Ukrajine (14:15 sati). Podsjetimo, Ukrajinci su pobijedili Italiju rezultatom 84:73.

AUTOR: HKS

FOTO: EPA/Daniel Dal Zennaro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!