Tenis

Hačanov u trileru izbacio Kyrgiosa, Ruud glatko bolji od Berrettinija

Matej Kačan • srijeda, 07.09.2022.
Hačanov u trileru izbacio Kyrgiosa, Ruud glatko bolji od Berrettinija
Foto: EPA

Saznali smo prva dva polufinalista US Opena. To su Rus Karen Hačanov u svom prvom Grand Slam finalu i Casper Ruud koji i dalje hvata prvo ATP mjesto...

I dalje Casper Ruud održava živima nade u skok na prvo mjesto ATP ljestvice. Norvežaninu za to treba ili ulazak u finale ili naslov ako u finalu bude protiv Carlosa Alcaraza.

Na pobjedu ili dvije od tog uspjeha stigao je pobjedom nad Matteo Berrettinijem u glatka tri seta. Talijan je daleko najveći otpor pružio kad je stigao pred zid, u trećem setu.

Prva dva glatko su pripala Norvežaninu sa 6:1 i 6:4, a u trećem Talijan otvara s 3:0. imao j Berrettini i 5:2 pa i dvije set lopte, ali se Ruud sjajno vraća, dolazi do tie-breaka i sa 7:4 ulazi u polufinale.

Tamo će igrati protiv Karena Hačanova, Rusa kojem je ovo uz jedan osvojeni Masters u Parizu svakako najveći uspjeh karijere. Hačanov je u trileru od pet setova nadvisio Nicka Kyrgiosa.

Trajalo je sve tri sata i 40 minuta. Bio je to jako izjednačen meč gdje je u svakom setu odlučivala jedna iskorištena break lopta više na nekoj strani, nije bilo seta da je netko nekog pomeo.

Nakon dva vodstva Hačanova i dva povratka Kyrgiosa ušlo se u peti set gdje Rus odmah radi 2:0, a Kyrgios propušta break loptu za povratak kod 2:1 i više šanse nije imao, Hačanov ide u polufinale.

US Open, polufinale:
Matteo Berrettini (Ita, 13) - Casper Ruud (Nor, 5) 1:6, 4:6, 6:7
Nick Kyrgios (Aus, 23) - Karen Hačanov (Rus, 27) 5:7, 6:4, 5:7, 7:6, 4:6

FOTO: EPA/Jason Szenes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!