Tenis

Završni WTA turnir ove godine seli u Teksas

HINA, Matej Kačan • srijeda, 07.09.2022.
Završni WTA turnir ove godine seli u Teksas
Foto: EPA

Nakon 17 godina izbivanja, završnica ženske teniske sezone, odnosno završni WTA turnir opet će se igrati u SAD, i to u teksaškom Fort Worthu...

Izdanje WTA završnice 2022. održat će se u Fort Worthu u Teksasu od 31. listopada do 7. studenog pod jednogodišnjim ugovorom, objavila je u srijedu krovna organizacija ženskog tenisa. Završni turnir sezone za tenisačice vraća se tako u Sjedinjene Države nakon 17 godina.

Prošlogodišnji turnir održan je u Guadalajari u Meksiku umjesto u Shenzhenu u Kini nakon što je WTA uklonila azijske turnire iz svog kalendara zbog pandemije COVID-19.

Turnir se trebao vratiti u Shenzhen od 2022. do 2030., no WTA je tada suspendirala turnire u Kini zbog zabrinutosti oko tretmana bivše prve tenisačice svijeta u parovima Peng Shuai.

"Dickies Arena i grad Fort Worth imaju dokazanu reputaciju domaćinstva svjetskih sportskih i zabavnih događaja", rekao je Steve Simon, predsjednik i izvršni direktor WTA.

"Uzbuđeni smo što vraćamo vrhunski WTA turnir u Sjedinjene Države po prvi put od 2005. godine."

Turnir se održavao u Los Angelesu od 2002. do 2005. godine, a nakon toga domaćini su mu bili Madrid, Doha, Istanbul i Singapur. Kina ove godine nije ugostila ni jedan teniski turnir.

FOTO: EPA/Justin Lane

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!