Košarka

Mulaomerović: 'Ukrajina je vrlo dobra reprezentacija s jako dobrim trenerom i par vrhunskih igrača'

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 07.09.2022.
Mulaomerović: 'Ukrajina je vrlo dobra reprezentacija s jako dobrim trenerom i par vrhunskih igrača'
Foto: FaH

Hrvatska u petom kolu grupne faze Europskog prvenstva igra protiv Ukrajine i mora doći do pobjede kako bi izbjegla četvrto mjesto u skupini...

U teškom ritmu EuroBasketa, nakon dvije pobjede i dva poraza u samo pet dana, košarkaška reprezentacija Hrvatske ima dan odmora. U četvrtak slijedi i posljednja utakmica u skupini protiv Ukrajine koja je zasjela na drugo mjesto skupine C, odmah nakon Grčke koja je upisala sve četiri pobjede.

"Dečki su se stvarno umorili, imali smo četiri utakmice u pet dana i dobro je da danas imamo slobodan dan. Slijedi za nas vrlo bitna utakmica protiv Ukrajine, vrlo atletične i dobre ekipe s par vrhunskih individualaca. Zato i imamo slobodan dan, da se odmorimo, da pogledamo i analiziramo i napravimo dobar scouting i da sutra u 14:15 izađemo spremni. Važna je to utakmica za treće mjesto u skupini, što nam je cilj i idemo prema tome i prema pobjedi."

Ukrajina nije slabašna reprezentacija, osim što dobro stoji u skupini, ima i dva NBA igrača – Alexa Lena iz Sacramento Kingsa i Sviatoslava Mykhailiuka iz Toronto Raptorsa.

"Ukrajina je vrlo dobra reprezentacija, s jako dobrim trenerom Bagatskisom i Mykhailiukom. Vidjeli ste da su pobijedili Italiju, čak su se i protiv Grčke držali dvadeset minuta. Sve ekipe koju su došle na ovaj turnir imaju stvarnu kvalitetu i Europsko prvenstvo nikad nije bilo jače. Međutim, i mi smo odigrali dobru utakmicu i potrošili smo se i zato treba smiriti tenzije, ohladiti glave, spremiti se, izaći i otići po tu pobjedu."

Nakon utakmice s Ukrajinom, Hrvatska putuje u Berlin gdje će 11. rujna odigrati utakmicu osmine finala, a protivnik će biti poznat nakon sutrašnjih odigranih utakmica.

Utakmice hrvatske reprezentacije možete pratiti na programu SportKluba (SK1) i HRT-a (HTV2).

FOTO: HINA/Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!