Nogomet

Hat-trick Lewandowskog u visokoj pobjedi Barcelone, Bayern na San Siru održao lekciju Interu

Branimir Korać • srijeda, 07.09.2022.
Hat-trick Lewandowskog u visokoj pobjedi Barcelone, Bayern na San Siru održao lekciju Interu
Foto: EPA

U skupini C Lige prvaka do pobjede su došli Barcelona i Bayern. Barcelona je kod kuće nadigrala Viktoriju Plzen, a Bayern je u gostima bio bolji od Intera...

Barcelona - Viktoria Plzen 5:1

Očekivano lagan pobjeda Barcelone koja je znatno kvalitetniji protivnik od Viktorije i nije se ništa drugo niti očekivalo.

Barcelona je rano stigla do vodstva, Viktoria je izdržala samo 13 minuta. Izveden je korner, lopta je došla na drugu stranu do Kessieja koji glavom šalje loptu uz vratnicu u mrežu.

U 24. minuti dosuđen je kazneni udarac za Viktoriju, Mosquera se okrenuo i ušao u 16 metara, na leđima mu je bio Christensen i obojica padaju. Danac je povlačio Mosqueru, ovaj ga je u okretu pogodio laktom i prva odluka bila je kazneni udarac i pripremljen crveni karton za Christensena. Međutim VAR pregledom sve je promijenjeno, nema kaznenog udarca i isključenja za Danca već je dosuđen prekršaj Mosquere.

Barcelona na 2:0 odlazi u 34. minuti, Robert Lewandowski dobio je loptu na 16 metara, namjestio se na udarac i idealno pogodio u donji kut.

Barcelona je bila bolja, nizala je prilike, ali nije ih iskoristila i stigla je kazna u 44. minuti kada Sykora ulazi u prazan prostor i odlično reagira nakon centaršuta s lijeve strane te glavom smanjuje na 2:1.

Viktoria ipak nije uspjela otići na odmor samo s minus jedan, u trećoj minuti sudačke nadoknade Dembele je ubacio s desne strane, a Lewandowski glavom s druge vratnice poentirao lakoćom za 3:1.

Embed from Getty Images

U drugom dijelu na pogodak se čekalo do 67. minute kada Lewandowski kompletira hat-trick. Ovaj put pogodio je s nekih 20 metara, ponovno u donji kut za potvrdu pobjede.

Barcelona je nastavila napadati i vrlo brzo došla je do petog pogotka. Dembele nova asistencija, prebacio je obranu gostiju i pronašao Ferrana Torresa koji iz prve iz okreta zabija.

Inter - Bayern 0:2

Inter i Bayern u blockbuster dvoboju ponudili su dobar nogomet i pregršt prilika, uglavnom u režiji Bayerna. Bavarci su bili vrlo raspoloženi i razigrani, znatno brži od domaćina i zasluženo su slavili s 2:0.

Bayern je poveo u 25. minuti. Kimmich je odličnim dodavanjem izbacio Leroya Sanea samog pred Onanu, a Sane odlično odrađuje završnicu, zaobilazi vratara i zabija za vodstvo.

Bayern je bio bolji protivnik, a prednost je povećao u 66. minuti nakon krasne akcije Sanea i Comana. Izbezumili su obranu Intera, dva puta odigrali dupli pas te je Sane došao pred Onanu, poslao loptu pokraj njega, a D'Ambrosio ju je ugurao u svoju mrežu.

Embed from Getty Images

Kod pogodaka Onana nije mogao puno napraviti u biti zahvaljujući njemu Inter nije upisao znatno teži poraz, obranio je niz teških udaraca.

U domaćem sastavu Marcelo Brozović odradio je punu minutažu, a kod gostiju Josip Stanišić ušao je u 84. minuti umjesto Lucasa Hernandeza.

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Barcelona5:1Viktoria Plzeň
Inter0:2Bayern
1Bayern 618:2+1618
2Inter 610:7+310
3Barcelona 612:1207
4Viktoria Plzeň 65:24-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!