Tenis

Alcarazu triler od pet sati protiv Sinnera, Tiafoe iznenadio i Rubljova

Matej Kačan • četvrtak, 08.09.2022.
Alcarazu triler od pet sati protiv Sinnera, Tiafoe iznenadio i Rubljova
Foto: EPA

U drugom polufinalnom meču US Opena igrat će Amerikanac Frances Tiafoe, kojem će to biti prvi nastup, te Carlos Alcaraz koji je do polufinala došao epskim dvobojem...

Jedan od epskih dvoboja novije generacije koji bi se mogao pamtiti svakako su odigrali Jannik Sinner i Carlos Alcaraz. Dvije velike teniske nade igrale su u pet setova, ali i pet sati u četvrtfinalu US Opena.

Na kraju je, nakon pet sati i 18 minuta, ipak slavio Alcaraz koji je preokrenuo Talijana. Naime, Sinner je imao 2-1 u setovima nakon što je drugi i treći uzeo nakon velike borbe u tie-breakovima.

Alcaraz ipak u četvrtom odgovara sa 7:5, a u petom Sinner radi prvi break za 3:2. No, Španjolac je okrenuo oduzimanjem servisa za 3:3 pa 5:3 i došao je do velike pobjede.

U polufinalu ga čeka domaći predstavnik, Amerikanac Frances Tiafoe nakon još jednog iznenađenja. Tiafoe je nakon Nadala svladao i Andreja Rubljova koji ni iz šestog pokušaja nije uspio u Grand Slam polufinale.

Rubljov je svoje šanse prosuo u prva dva seta kad je Tiafoe slavio u dva tie-breaka, a u trećem nakon velike borbe Amerikanac ipak uzima break viška i sa 6:4 ide u polufinale.

US Open, četvrtfinale:
Andrej Rubljov (Rus, 9) - Frances Tiafoe (SAD, 22) 6:7, 6:7, 4:6
Jannik Sinner (Ita, 11) - Carlos Alcaraz (Špa, 3) 3:6, 7:6, 7:6, 5:7, 3:6

FOTO: EPA/Justin Lane

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!