Košarka

Pravna zavrzlama oko brenda između Dončića i njegove majke

Matej Kačan • četvrtak, 08.09.2022.
Pravna zavrzlama oko brenda između Dončića i njegove majke
Foto: FaH

Jedan od najboljih košarkaša svijeta Luka Dončić upao je u pravnu zavrzlamu sa svojom majkom oko korištenja i prava na njegov brend...

Luka Dončić, najbolji slovenski košarkaš i NBA zvijezda Dallas Mavericksa, sukobio se s vlastitom majkom jer želi vratiti potpunu kontrolu nad svim vlastitim brendovima.

Ugledni američki novinar Marc Stein je objavio kako je Dončić podnio službeni zahtjev Državnom uredu za patente i pečate, u Sjedinjenim Američkim Državama, u kojem traži da se poništi registracija zaštitnog znaka "Luka Doncic 7" koji je trenutačno u vlasništvu njegove majke Mirjam Poterbin.

Ranije je, naime, slovenski košarkaš želio registrirati svoj brend "Luka Doncic", ali je spomenuti Državni ured za patente i pečate odbio taj zahtjev zbog postojanja brenda koji još sadrži broj 7.

Naknadno je Dončićeva majka odbila otkazati spomenuti brend, a sam Dončić ne želi biti povezan s njim i ne odobrava usluge koje se nude pod tim imenom.

Dončić se trenutačno sa slovenskom reprezentacijom nalazi na Eurobasketu. Nakon pet kola Slovenija, koja brani europski naslov, se nalazi na prvom mjestu skupine B sa četiri pobjede i jednim porazom.

FOT: HINA/STA/Jure Makovec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!