Ostali sportovi

Spektakl na Trgu: Tina Šutej najavila rušenje rekorda mitinga

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.09.2022.
Spektakl na Trgu: Tina Šutej najavila rušenje rekorda mitinga
Foto: FaH

Tri dana vikenda Zagreb će biti domaćin 72. Boris Hanžeković memorijala – Continental Tour Gold mitinga, a prvi put će atletski spektakl biti na glavnom gradskom trgu. Zagreb City Challenge će na Trgu bana Jelačića ugostiti motkašice, troskokašice i skakače u dalj.

Sjajnu konkurenciju skakačica s motkom predvodi Tina Šutej, osvajačica brončane medalje na Europskom prvenstvu u Münchenu.

"Sezona je bila dobra, ali uvijek želim više i imam motivaciju za više. Motka je kombinacija atletike i gimnastike, ali taj gimnastički dio nije tako dobar kod mene i tu moram dosta raditi. Rekord mitinga je 4.50, drži ga bivša svjetska prvakinja Fabiana Murer, i mogu najaviti da će Hanžekovićev memorijal u petak dobiti novi rekord mitinga. Najlakše mi je, inače, skakati u dvorani jer su uvjeti najbolji, ali mogu biti dobri i vani ako vrijeme posluži. Ovi uvjeti u Zagrebu nude mogućnosti za dobre skokove, sigurno", kaže Tina Šutej.

Natjecanje u petak već u 14 sati otvaraju troskokašice. Favoritkinja za pobjedu je Neja Filipič, osvajačica zlatne medalje u troskoku na Mediteranskim igrama u Oranu.

"Definitivno je za nas ovo bolja energija nego na stadionu. Prije natjecanja nije tako ugodno, ali kada krene sve se zaboravi. Vjerujem da ćemo skakati daleko, lani sam na Hanžekovićevom memorijalu postavila osobni rekord i dat ću sve da to napravim i u petak"“, rekla je.

Glavni hrvatski adut u troskoku bit će Paola Borović, višestruka prvakinja Hrvatske u ovoj disciplini.

"Sve izgleda sjajno, već i sama činjenica da ćemo skakati na Trgu bana Josipa Jelačića. To će u svakom slučaju biti povijesno za promociju atletike i grada Zagreba. Ovakva vrsta natjecanja je bolja za same atletičare koji su u ovakvoj atmosferi u centru pozornosti, a s tim dobijete dodatni adrenalin i to sport čini boljim. Forma je dobra i nema boljeg načina nego ovako završiti sezonu", kaže Paola.

Kao odlična daljašica najavila je i natjecanje skakača u dalj na Trgu.

"Imat ćemo priliku vidjeti naše odlične skakače Marka Čeku i Filipa Pravdicu, to je domaći derbi, i nadamo se skokovima preko osam metara. Osim njih bit će tu i bivši svjetski prvak Tajay Gayle, koji je baš prije nekoliko dana u Padovi skočio 8.26 i dolazi u Zagreb u odličnoj formi. Skok u dalj na Trgu bit će – spektakularan", zaključila je Borović.

Milan Čolić, voditelja Odjela za programe sporta u Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade je u ime gradonačelnika Tomislava Tomaševića pozdravio organizatore i sudionike mitinga te pozdravio organizaciju ovakvog natjecanja.

O samoj ideji Zagreb City Challengea govorio je i projekt menadžer mitinga Natko Bošnjak, rekavši da je za potrebe natjecanja na Trg bana Jelačića dovezeno 20 tona pijeska.

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!