Vodeni sportovi

Tucak: 'Ovo je, s obzirom na sve okolnosti, jedan od najvećih uspjeha u mom životu'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.09.2022.
Tucak: 'Ovo je, s obzirom na sve okolnosti, jedan od najvećih uspjeha u mom životu'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak emotivno je proživio prolazak Hrvatske u finale Europskog prvenstva. Odigrana je jako dobra utakmica protiv sjajnog protivnika i Hrvatska je pobjedom 11:10 protiv Italije izborila meč za titulu...

Ivica Tucak nakon slavlja protiv Italije zahvaljivao se svima i vrlo brzo ostavio Italiju iza sebe te se okrenuo Mađardskoj.

"Hvala na čestitkama i naravno da ću odmah iskoristiti priliku da čestitam mojim momcima, mojim kolegama, cijelom Savezu. Ovo je za mene, iskreno, u ovim okolnostima u kojima se održava Prvenstvo s ovako izmijenjenom reprezentacijom, jedan od najvećih uspjeha u mom životu. Međutim na žalost nema puno vremena da ga proslavim, moram ga momentalno zaboraviti jer mi ovdje želimo uzeti zlato. Imamo reprezentaciju s momcima koji ginu jedan za drugog, koji uživaju igrati za svoju domovinu."

Utakmica protiv Italije bila je baš onakva kakvu je i očekivao.

"Ništa drugo nismo ni očekivali, ovakav broj isključenja s obzirom na način na koji Italija igra. Međutim znali smo se muški othrvati, ući u sportski fight. Od srca još jednom zahvaljujem ovim navijačima, ne znam što bih rekao, bilo je nemoguće da pokleknemo u ijednom trenutku. Imali smo malu krizu kada smo primili ona dva gola iz daljine u trećoj četvrtini, ali pokazali smo još jednom ono što je snaga ove reprezentacije, to zajedništvo."

Finale će biti jako teško, Mađarska ima jako snažnu reprezentaciju.

"Težak meč, Mađarska također ima redizajniranu reprezentaciju, ali i četvoricu-petoricu sjajnih igrača i dalje. Dobro se odmoriti prije svega, moramo ostati čvrsto s nogama na zemlji, ovo je prilika koju ne smijemo propustiti. Već smo napravili puno, ali ne smijemo posustati."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!