Nogomet

Ludogorec i Bodo pokazali koliko su neugodni, Roma poražena u Razgradu

Branimir Korać • petak, 09.09.2022.
Ludogorec i Bodo pokazali koliko su neugodni, Roma poražena u Razgradu
Foto: EPA

Odigrani su susreti prvog kola Europske lige, bilo je vrlo zanimljivo, a iznenađenja nisu izostala...

Skupina A

PSV - Bodo/Glimt 1:1, Zürich - Arsenal 1:2

Nakon što je Dinamo upoznao Bodo/Glimt i vidio koliko je to kvalitetna i neugodna momčad, upoznao ga je i PSV. Norvežani su u Eindhovenu remizirali 1:1. Poveo je Bodo u završnici prvog poluvremena pogotkom Alberta Gronbaeka, a PSV se uspio vratiti u 62. minuti preko Codyja Gakpa. Do kraja susreta Bodo je čak bio opasniji, međutim rezultat se nije mijenjao.

Embed from Getty Images

Arsenal je odradio uspješno posao u gostima kod Züricha gdje je slavio s 2:1. Pobjedu gostima kreirali su Marquinhos i Nketiah koji su upisali po pogodak i asistenciju dok je Mirlind Kryeziu pogodio za domaćina. Ivan Santini igrao je od 80. minute.

Embed from Getty Images

Skupina B

Fenerbahče - Dynamo Kijev 2:1, AEK Larnaka - Rennes 1:2

Fenerbahče je stigao do pobjede u Istanbulu protiv kijevskog Dynama nakon prave drame i pobjedničkog gola u sudačkoj nadoknadi. Do 92. minute Ukrajinci su držali bod u rukama, ali onda je Michy Batshuayi zabio za pobjedu Turaka. Fener je vodio na poluvremenu zahvaljujući golu Gustava Henriquea, ali Viktor Cigankov izjednačio je u 63. minuti.

Embed from Getty Images

Rennes je također u sudačkoj nadoknadi stigao do pobjede na Cipru protiv AEK Larnake. Poveo je u 29. minuti golom Arthura Theatea, ali četiri minute kasnije Oier Sanjurjo poravnava. Sve do 94. minute bilo je 1:1, a onda Lorenz Assignon koji je ušao deset minuta ranije umjesto Lovre Majera, donosi pobjedu Rennesu.

Embed from Getty Images

Skupina C

Ludogorec - Roma 2:1, HJK Helsinki - Real Betis 0:2

Veliko slavlje u Razgradu gdje je Ludogorec ugostio Romu i upisao pobjedu 2:1. Još jedan dvoboj koji je odlučen u završnici, ovaj put pogotkom u 88. minuti. Bio je to zanimljiv susretom u kojem je bilo sasvim dovoljno prilika, a Ludogorec je svoje dvije iskoristio. U 72. minuti Cauly je svladao debitanta Milu Svilara, ali Roma se vratila preko Eldara Šomurodova u 86. minuti te se činilo kako je izbjegla poraz. Ipak, u 88, minuti Ludogorec dolazi do pobjede pogotkom novog Brazilca u redovima Ludogoreca Nonata.

Embed from Getty Images

Betis za razliku od Rome nije kiksao i slavio je u gostima kod HJK Helsinkija. Već u petoj minuti Španjolci su ostali bez ozlijeđenog Juanmija, ali ipak je slavio zahvaljujući dvostrukom strijelcu Willianu Joseu.

Skupina D

Union Berlin - Royale Union 0:1, Malmö - Braga 0:2

Iznenađenje se dogodilo u Berlinu gdje je Union Berlin ugostio belgijski Royale Union i upisao poraz 1:0. Gosti su i prošle sezone bili iznenađenje belgijskog prvenstva, a kako su krenuli u Europi, mogli bi biti i iznenađenje Europske lige. Pobjedu su osigurali pogotkom Sennea Lynena iz 39. minute. U sudačkoj nadoknadi susreta domaćin je ostao bez Svena Michela koji je pomeo gostujućeg igrača na gostujućoj polovici i zaradio isključenje.

Embed from Getty Images

Braga je u drugom susretu skupine s 2:0 u gostima slavila protiv Malmöa. U susretu koji je sudio Duje Strukan, Braga je prvi put poslala loptu u mrežu u 20. minuti preko Paula Oliveire, ali gol nije priznat zbog zaleđa. Deset minuta kasnije Portugalci su ipak poveli preko Brune Rodriguesa, a točku na i stavio je Ricardo Horta iz kaznenog udarca u 70. minuti. Inače i početkom drugog dijela Vitinha je poslao loptu u mrežu, ali gol je poništen zbog zaleđa.

Skupina E

Omonia - Šerif 0:3, Manchester United - Real Sociedad 0:1

Tomasov Šerif potpuno zasluženo svladao je na Cipru Omoniju s 3:0. Puno bolji Moldavci odnijeli su pobjedu u dvoboju u kojem su imali i dvostruko više udaraca na gol. Poveli su već u drugoj minuti preko Rasheeda Akanbija da bi u 54. minuti zaradili kazneni udarac nakon što je Adam Lang igrao rukom. Pogodak je postigao iz kaznenog udarca Iyayi Atiemwen, bivši igrač Gorice i Dinama. Konačnih 3:0 postavio je u 76. minuti Mouhamed Diop.

Veliko razočaranje za Manchester United koji je krenuo domaćim porazom od Real Sociedada 1:0. U Manchesteru su s velikim očekivanjima ušli i natjecanje, ali odmah su prizemljeni. Bio je dovoljan tek jedan pogodak i to iz kaznenog udarca u 59. minuti kojeg je realizirao Brais Mendez nakon igranja rukom Lisandra Martineza.

Embed from Getty Images

Skupina F

Sturm Graz - Midtjylland 1:0, Lazio - Feyenoord 4:2

Sturm je u Grazu stigao do sva tri boda protiv Midtjyllanda. Danci su imali u završnici i igrača više, ali nisu to iskoristili. Sturm je poveo već u osmoj minuti kada je Emanuel Emegha zabio za 1:0. U završnici prvog dijela Evander je igrao rukom u svojih 16 metara i Sturm je dobio kazneni udarac, ali Tomi Horvat nije ga realizirao, odlično ga je obranio Jonas Lossl. Novi problem za Sturm stigao je u 73. minuti, Stefan Hierlander zaradio je drugi žuti karton, ali Danci ipak nisu znali iskoristiti igrača više i upisali su poraz 1:0.

Lazio je s visokih 4:2 slavio protiv Feyenoorda. Poveo je s 4:0 nakon nešto više od sat vremena igre uz dva gola Matiasa Vecina te po jedan Luisa Alberta i Felipea Andersona. Santiago Gimenez do kraja susreta s dva gola samo je smanjio na 4:2. Toma Bašić bio je na travnjaku zadnjih 20 minuta kod domaćina.

Embed from Getty Images

Skupina G

Freiburg - Qarabag 2:1, Nantes - Olympiakos 2:1

Freiburg je upisao pobjedu protiv Qarabaga, ali nije imao lagan zadatak. Azerbajdžanci su pružili jak otpor prijetili su povratkom u utakmicu, ali Freiburg je izdržao. Već u sedmoj minuti Bajramov je skrivio kazneni udarac koji je Vincenzo Grifo pretvorio u pogodak, a kada je Ritsu Doan povisio na 2:0 u 15. minuti, činilo se kako se Qarabagu ne piše dobro. Međutim u 39. minuti bivši igrač Rijeke Marko Vešović smanjio je na 2:1 i nakon toga bilo je dosta borbe do kraja susreta, ali rezultat je ipak ostao nepromijenjen.

Embed from Getty Images

Nantes je zasluženo slavio s 2:1 protiv Olympiakosa, a pobjedu je potvrdio golom u 93. minuti. Francuzi su poveli u 32. minuti preko Mostafe Mohameda, ali početkom drugog dijela Samuel Moutoussamy nespretnom reakcijom poslao je loptu u svoju mrežu za poravnanje.U biti krivicu snosi vratar Lafont koji je zaplivao na ubačaju iz kornera i lopta je pogodila braniča te se odbila u mrežu. U 93. minuti Evan Guessand krasnim udarcem glavom zabija za 2:1.

Skupina H

Crvena zvezda - Monaco 0:1, Ferencvaros - Trabzonspor 3:2

Crvena zvezda doživjela je novo razočaranje, ovaj put kod kuće protiv Monaca. Monaco je slavio pogotkom Breela Emboloa iz kaznenog udarca u 74. minuti. Inače susret je obilježio i sukob dvojice igrača domaćina, Kange i Bukarija, na kraju prvog dijela.

Embed from Getty Images

Burno je bilo u Budimpešti gdje je Ferencvaros slavio s 3:2 protiv Tranzonspora. Tokmac Nguen već u petoj minuti doveo je domaćina u vodstvo da bi u 16. minuti Eldar Ćivić zaradio isključenje. Unatoč tome Ferencvaros je postigao još čak dva pogotka preko Adame Traorea i Nguena. Maximiliano Gomez i Umut Bozok bili su strijelci za goste.

Embed from Getty Images

FOTO: EPA/KIMMO BRANDT

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Zürich1:2Arsenal
PSV Eindhoven1:1Bodo/Glimt
1Arsenal 68:3+515
2PSV Eindhoven 615:4+1113
3Bodo/Glimt 65:10-54
4Zürich 65:16-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!