Nogomet

Povijesni nastup i bod Ballkanija, Villarreal u golijadi u završnici do pobjede

Branimir Korać • petak, 09.09.2022.
Povijesni nastup i bod Ballkanija, Villarreal u golijadi u završnici do pobjede
Foto: EPA

U Konferencijskoj ligi odrađeni su prvi susreti grupne faze. Fiorentina se izblamirala protiv Latvijaca, Villarreal je spriječio iznenađenje u 89. minuti, a Ballkani je u prvom nastupu kosovskih klubova uzeo bod...

Skupina A

Hearts - Basaksehir 0:4, Fiorentina - RFS 1:1

Basaksehir je potpuno nadigrao Hearts i u gostima ga nadasve zasluženo visoko svladao s 4:0. Domaćin je bio apsolutno nekonkurentan i Turci su lako slavili golovima Hasana Alija Kaldirima, Youssoufa Ndayishimiyea, Stefana Okake i Berkana Ozcaya.

Embed from Getty Images

Veliki podbačaj Fiorentine koja se pošteno ispromašivala protiv latvijskog RFS-a. Očekivala je puno više, ali na kraju je odigrala samo 1:1 i nikako nije mogla biti zadovoljna s obzirom da je imala čak 30 udaraca na gol. Vodila je golom Antonina Baraka iz 56. minute, ali Andrej Ilić donio je bod gostima. Kod RFS-a Tomislav Šarić odigrao je cijelu utakmicu.

Embed from Getty Images

Skupina B

West Ham - FCSB 3:1, Anderlecht - Silkeborg 1:0

West Ham je krenuo 3:1 pobjedom protiv FCSB-a, ali je teškom mukom došao do slavlja. Našao se u zaostatku u 34. minuti kada je Andrei Cordea zabio za 1:0. Tek u 68. minuti domaćin je izjednačio preko Jarroda Bowena i tu se otvorilo. U 74. minuti Emerson je pogodio za preokret da bi u 90. minuti Michail Antonio postavio konačnih 3:1 i potvrdio pobjedu domaćina.

Embed from Getty Images

Anderlecht je zasluženo slavio kod kuće protiv Silkeborga pogotkom Fabija Silve iz 81. minute. Belgijski velikan odradio je dobar posao i krenuo u sezonu pobjedom.

Skupina C

Villarreal - Lech 4:3, Austria Beč - Hapoel Beer Sheva 0:0

Villarreal je opasno visio protiv Lecha, imao je samo 3:3 do završnice susreta, ali je uspio slaviti. Poljaci su poveli poput Hajduka već u drugoj minuti, strijelac je bio Michal Skoras, ali Villarreal je i u ovom susretu napravio preokret s dva gola Alexa Baene i jednim Samuela Chukwuezea. U drugom dijelu Mikael Ishak je s dva gola vratio Lech u utakmicu, ali u 89. minuti Francis Coquelin donosi pobjedu Villarrealu. Antonio Milić kod gostiju je odigrao cijelu utakmicu.

Embed from Getty Images

U Beču je domaćin bio poduzetniji i bolji, ali Hapoel je izdržao i uzeo bod remijem 0:0. Bečka Austria neće biti zadovoljan ovakvim ishodom nakon što je bila znatno bolji protivnik.

Skupina D

Nice - Köln 1:1, Slovacko - Partizan 3:3

Dvoboj Nice i Kölna imao je predigru prije samog susreta brojnim neredima huligana s obje strane. Susret je zbog toga i kasnio, a na kraju je okončan remijem 1:1. Steffen Tigges doveo je Köln u vodstvo u 19. minuti, ali domaćin je ipak izvukao bod pogotkom Andyja Delorta iz kaznenog udarca u 62. minuti.

Partizan je bio u jako teškoj situaciji. Slovacko je nakon 19 minuta vodilo 2:0 golovima Kalabiske da bi tri minute kasnije i Belić zaradio isključenje. Unatoč igraču manje Partizan na početku drugog dijela uz dva gola Diabatea i jedan Gomesa čudesno radi preokret, ali domaćina od blamaže spašava veteran Libor Kozak golom u 83. minuti za 3:3.

Skupina E

Vaduz - Apollon 0:0, Dnipro - AZ Alkmaar 0:1

Borben i čvrst dvoboj odigrali su Vaduz i Apollon, a pobjednika nije bilo. Nije susret posebno oduševio, nedostajalo je više prilika, dojam je da su remijem zadovoljni i jedni i drugi.

AZ Alkmaar zadovoljan se vraća iz Košica gdje je gostovao kod Dnipra i slavio 1:0. Jedini pogodak djelo je Danija de Wita iz 64. minute.

Embed from Getty Images

Skupina F

Shamrock Rovers - Djurgarden 0:0, Molde - Gent 0:0

Shamrock Roversi stigli su do velikog boda kod kuće protiv Rijekinog krvnika Djurgardena. Susret je okončan bez pogodaka, gosti su bili favoriti, ali nisu to uspjeli potvrditi i na travnjaku.

Embed from Getty Images

Pogodaka nije bilo niti u drugom susretu skupine. Molde i Gent ponudili su više akcija i prilika, ali mreže se niti u Norveškoj nisu tresle.

Skupina G

Ballkani - CFR Cluj 1:1, Sivasspor - Slavia Prag 1:1

Povijesni nastup za kosovski nogomet u nekoj skupini europskih natjecanja upisao je Ballkani koji je u prvom kolu grupne faze Konferencijske lige odigrao kod kuće 1:1 protiv CFR Cluja. Čak je i vodio od 65. minute golom Armenda Thacija, ali Rumunji su se spasili u 91. minuti pogotkom Yurija Matiasa. Kod gostiju Lovro Cvek igrao je do 86. minute.

Remi s identičnih 1:1 viđen je i u Turskoj gdje je Sivasspor ugostio prašku Slaviju. Česi su sjajno krenuli i poveli golom Olayinke u četvrtoj minuti, ali Dia Saba u 27. je pogodio za 1:1. Slavia je imala čak 29 udaraca na gol, ali osim tog ranog pogotka nije bila precizna.

Embed from Getty Images

Skupina H

Basel - Pjunik 3:1, Slovan Bratislava - Žalgiris 0:0

Basel nije dopustio iznenađenje na svom stadionu i slavio je s 3:1 protiv armenskog Pjunika. Armenci su se dobro držali u prvih 45 minuta koji su završili 1:1 nakon što je Males doveo domaćina u vodstvo, a Dašjan izjednačio. U drugom dijelu sve je bilo u znaku Basela koji je s dva pogotka Woutera Burgera otišao do pobjede.

U drugom susretu u Bratislavi pogodak nije bilo. Slovan i Žalgiris odradili su zanimljivu utakmicu kojoj su nedostajali samo pogoci, a ovim rezultatom zadovoljniji mogu biti gosti kod kojih je Petar Mamić odradio cijelu utakmicu.

FOTO: EPA/Angel Sanchez

Konferencijska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Fiorentina1:1RFS
Hearts0:4Basaksehir
1Basaksehir 614:3+1113
2Fiorentina 614:6+813
3Hearts 66:16-106
4RFS 62:11-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!