Ostali sportovi

Vratio se NFL, Billsi na startu ponizili prvake

Matej Kačan • petak, 09.09.2022.
Vratio se NFL, Billsi na startu ponizili prvake

Profesionalna liga američkog nogometa, popularni NFL ušao je u svoju 103. sezonu, a na otvaranju sezona Buffalo Billsi deklasirali su prvake LA Ramse...

Započela je nova, 103. NFL sezona. Čast otvoriti je pripala je aktualnim prvacima LA Ramsima koji su na svom SoFi Stadiumu ugostili jake Buffalo Billse.

Embed from Getty Images

Billsi su kroz cijelu prošlu sezonu, sve do poraza od Chiefsa u divizijskom polufinalu u produžetku figurirali kao jedan od favorita za naslov, a tako će, izgleda, biti i ove sezone ako je suditi po samom početku.

Ramsi su izgubili poneku važnu kariku, ostali djeluju ne potpuno zdravo i uigrano pa su ih Billsi deklasirali s 31:10. Bilo je riječi o ozljedi Matthewa Stafforda, kao i Cama Akersa koji je odradio tek tri akcije trčanjem.

Embed from Getty Images

Odell Beckham Jr. još nije nigdje potpisao, dok je Aaron Donald bio na rubu mirovine pa je jasno da Ramsi i nisu mogli sličiti na sebe.

To je uvelike iskoristila obrana Billsa limitirajući ih na deset poena, a u prvoj dionici Josh Allen otvorio je TD dodavanjem za Gabriela Davisa. Nakon još jednog FG-a Billsi su poveli s 10:0, a onda se otvorilo i Ramsima.

Cooper Kupp pokazao je da će ove sezone od starta biti glavna uzdanica Ramsa jer stavio je prve poene, a nakon presječenog napada Billsa, Ramsi pogađaju FG i izjednačavaju.

10:10 je na poluvremenu, ali onda Billsi bježe u prva dva napada treće dionice. Dvaput su Ramsi puntali, proradili su i obrana i napad pa Allen prvo baca McKenzieju za 16:10, a onda u novom napadu Billsi kompletiraju bombu od 47 jardi na relaciji Allen-Davis.

Allen je sam završio taj napad šuljanjem u end zonu i već je 24:10 na semaforu. Odradila je i obrana opet svoj posao pa novi TD pada iz lakšeg napada nakon presijecanja lopte početkom četvrte četvrtine.

To je bilo i konačan rezultat s 31:10 za otvaranje nove sezone. Allen je kod Billsa bacao za 298 jarda, tri polaganja i dvije presječene, a sam je trčanjem uzeo jedan TD. Diggs, McKenzie i Davis su hvatali polaganja, a lopte Ramsa presjekli su Poyer, Jackson i Basham.

Stafford je kod Ramsa bio slab, bacao je 240 jardi za tek jedan TD i tri presječene, a Kupp je uhvatio jedino polaganje. Obrana je presjekla dvije lopte preko Troya Hilla i Terrella Lewisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviNFL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!