Automoto

Porsche objavio da odustaje od ulaska u Formulu 1 preko partnerstva s Red Bullom

Matej Kačan • petak, 09.09.2022.
Porsche objavio da odustaje od ulaska u Formulu 1 preko partnerstva s Red Bullom
Foto: EPA

Od velikog partnerstva Red Bulla i Porschea te ulaska njemačkog auto velikana u Formulu 1 neće biti ništa. Porsche je objavio kako su pregovori dvije tvrtke propali...

Mjesecima se najavljivalo veliko partnerstvo preko kojeg bi Porsche kao partner Red Bulla ušao u Formulu 1, ali od toga nema ništa. Porsche je objavio kako se razgovori oko te solucije neće nastaviti.

"Posljednjih mjeseci Porsche i Red Bull su održavali razgovore oko mogućeg ulaska Porschea u Formulu 1. Dvije tvrtke su sad zajednički došle do zaključka da se ovi razgovori neće nastaviti", napisao je Porsche u priopćenju.

Red Bull je navodno trebao preuzeti Porscheove motore jer je nakon izlaska Honde prošle sezone sam krenuo proizvoditi pogonske jedinice, ali je zapelo na tome što je dogovor uključivao i Porscheovo preuzimanje dijela dionica momčadi.

Porsche je objavio da je upravo na tome pao posao pa ostaje za vidjeti je li to i konačno odustajanje ili ćemo Porsche od 2026. vidjeti u Formuli 1 u drukčijem aranžmanu.

Spominje se partnerstvo s Andrettijem u novoj momčadi. Volkswagen je podsjećao, ranije dao dopuštenje Porscheu i Audiju za ulazak u Formuli 1, a Audi je već objavio kako ulazi 2026., i to navodno sa Sauberom koji je trenutno pod kapom Alfa Romeo momčadi.

FOTO: EPA/Sebstien Nogier

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!