Nogomet

Zekić: 'Ne gledam tablicu i nisam je svjestan, nema puno vremena za razmišljanje'

Matej Kačan • petak, 09.09.2022.
Zekić: 'Ne gledam tablicu i nisam je svjestan, nema puno vremena za razmišljanje'

Zoran Zekić je nakn teškog poraza na Poljudu od Hajduka najavio novi dvoboj svoje momčadi koja je ostala drugoplasirana. Slijedi Istra 1961 kod kuće...

Trener Slaven Belupa posljednju utakmicu prvog kruga SuperSport HNL-a dočekao je na drugom mjestu tablice. No, Zoran Zekić time se ne opterećuje i samo je koncentriran na to kako što bolje spremiti momčad za dvoboj s Istrom 1961.

"Brzo je prošao krug, nema puno vremena za razmišljanje. Nekad je to dobro pogotovo nakon utakmice u Splitu gdje smo izgubili na prilično glupav način, na kraju i nesretan. Treba izvući pouke jer dolazi momčad koja voli igrati nogomet, nadigravati se i imati posjed s dosta dobrih pojedinaca, a i trener je duže tamo", rekao je Zekić, pa nastavio:

"Nama se domaći teren dosad nije pokazao kao neka velika prednost i nadamo se to preokrenuti jer imamo veliku želju nastaviti pozitivan niz i završiti prvi krug na najbolji način."

Trener se nada da poraz od Hajduka neće psihološki utjecati na momčad.

"Nadam se da neće utjecati, ali ja sam s jednim dijelom te utakmice i zadovoljan. Bilo je nekih stvari na koje nismo mogli utjecati, ozljeda kad smo trebali mijenjati pa drugi žuti Hoxhe. Nakon toga nismo ispali najpametniji, ali nismo puno o tome razgovarali. Nema previše vremena, dešavaju se takvi trenuci, nadam se da će ih biti što manje. Uvijek se može kukati i praviti žrtvom, ali treba izvući pouke."

Dosta je izostanaka i promjena u kadru, od ozljede i crvenog na Poljudu do ozljede Solde.

"Caimacov je otišao u Rusiju, dogodilo nam se dosta promjena, ali prilagodit ćemo se. Imamo igrače u rosteru koji su spremni i raspoloženi te svjesni detalja koje treba ispraviti i kako igrati protiv Istre. Utakmica traje 90 minuta, fluidna je i bit će svega. Moramo se pripremiti da budemo spremni na svaki segment."

Došli su i neki novi igrači za koje se još ne zna hoće li igrati.

"Svi imaju pravo nastupa, odredit ćemo jesu li pojačanja spremna da uđu u žrvanj. Ovisit će i o tome jesu li prolazili pripreme i utakmice. Nema nikakve žurbe, najbolje je procijeniti kroz vrijeme. Svi dobiju priliku i samo je trebaju iskoristiti."

Još par riječi o Istri:

"Trener je dosta vremena s njima, igraju dosta zrelije nego dosad. Odlični su u posjedu, imaju dubinu, dobili su veliku snagu u Ercegovom iskustvu i kvaliteti, imaju Mlinara kao konstantu. Mladi su i poletni, mogu reći sve pohvalno o Istri. No, usredotočit ćemo se na svoje detalje jer samo tako možemo naprijed."

Zekić ne smatra da s druge pozicije mora preuzeti ulogu favorita:

"U ovoj ligi osim u dvije-tri utakmice malo tko može preuzeti ulogu favorita. Sve je to u deset posto i ovisi o taktičkom i svakom drugom raspoloženju. Ne gledam tablicu niti sam je svjestan, nisam ni znao da je zadnja utakmica prvog kruga. Radimo iz tjedna u tjedan jer nam se događa mnogo promjena, mislim da je tako najpametnije da se ne opterećujemo nekim stvarima. Bit će bitno kad dođe", rekao je.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!