Košarka

Mulaomerović: 'Moramo zaustaviti Markkanena, ali i ostali su sjajni'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 09.09.2022.
Mulaomerović: 'Moramo zaustaviti Markkanena, ali i ostali su sjajni'
Foto: Marin Sušić

Hrvatska košarkaška reprezentacija napustila je Milano i preselila u Berlin na završni dio Europskog prvenstva...

Iz Milana su za Berlin danas nešto prije podne krenule sve četiri reprezentacije koje su se plasirale u osminu finala, a uz Hrvatsku, u zrakoplov za Berlin su se uputile još i talijanska, ukrajinska i grčka reprezentacija. U Berlinu su se priključile ostalim reprezentacijama u istom hotelu pa, imajući u vidu činjenicu da se ipak radi o 16 reprezentacija, stječe se onaj jedinstveni sportski dojam, gotovo na tragu olimpijskog sela.

Izbornik reprezentacije Damir Mulaomerović je odmah po dolasku u Berlin izjavio:

"Najprije čestitam dečkima što smo stigli do Berlina. Uz pet utakmica u sedam dana, kapa dolje svima. Da, svima je tako, ali bilo je dosta potrošnje. Sad idemo na protivnika kojeg znamo, atipična ekipa koja vrlo brzo trči i ima jako opasne vanjske šuteve. No, mi se na neki način želimo pokazati i osvetiti za taj poraz koji smo doživjeli u Rijeci u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Dečki su motivirani i svi smo svjesni zašto smo ovdje, a sve reprezentacije koje su došle ovdje su kvalitetne. Prije svega se nadam da ćemo se dobro odmoriti u ova dva dana, napraviti dobar scouting i naših utakmica s njima i njihovih utakmica iz Praga. Pozitivni smo i mislim da smo u dobroj situaciji da odigramo dobru utakmicu i, na kraju krajeva, i pobijedimo."

To bi značilo zaustaviti Laurija Markkanena?

"Morat ćemo zaustaviti Laurija, on je njihov najbolji igrač, vidjet ćemo tko će i kako na njega. Međutim, nije tu samo Lauri, tu su i Sasu Salin i ostali koji su sjajni i igraju brzu i modernu košarku. Bit će dosta teško, no nadam se da ćemo odgovoriti na odgovarajući način."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!