Vodeni sportovi

Krapić: 'Bilo je predivno biti hrvatski reprezentativac ovih 14 dana u Splitu'

Branimir Korać, HINA • subota, 10.09.2022.
Krapić: 'Bilo je predivno biti hrvatski reprezentativac ovih 14 dana u Splitu'
Foto: FaH

Bili smo savršeno fizički i psihički pripremljeni, kazao je nakon osvajanja zlata hrvatski vaterpolski vratar Marko Bijač.

Hrvatska je u dramatičnoj završnici s 10:9 svladala u Splitu branitelja naslova Mađarsku i okitila se po drugi puta europskim zlatom.

"Nisam ja junak, junaci su svi moji suigrači, kao i ova predivna publika koja nas je nosila ne samo večeras, već od početka u turniru. Godinama sam u vaterpolu, ali ovo doista nisam doživio i bilo bi mi žao da sam završio karijeru, a nisam osjetio nešto ovako. Bilo je teško finale, na jednu loptu i odlučile su nijanse, bili smo fizički i psihički savršeno pripremljeni i zato smo prvaci", kazao je Bijač, koji je proglašen i za najboljega vratara prvenstva.

"Zlato je oko vrata, sve drugo je nebitno".

Konstantin Harkov je s tri gola bio najbolji strijelac Hrvatske.

"Hvala ekipi na borbi, pobijedili smo vrlo tijesno. Ne mogu se ni radovati koliko sam umoran. Nikad nisam igrao ni približno u ovakvoj atmosferi".

"Ovo je moje tek drugo veliko natjecanje i naravno da sam ponosan. Ovo je pobjeda momčadi i te energije koje su igrali stvorili oko sebe. To je važnije od taktike ili bilo čega drugoga. Kontrolirali smo tijek utakmice i ovi igrači su to iznijeli, jer ne možeš znati ni predvidjeti pogreške pojedinaca, ali ni individualnu genijalnost", kazao je pomoćni trener Jure Marelja.

Kapetan Ivan Krapić se lavovski borio cijelu utakmicu i iznudio veliki broj isključenja.

"Biti europski prvak doma u ovakvom ambijentu i ovakvoj utakmici. Mnogi nisu vjerovali u nas, ali ova momčad vrijedi i sposobna je za velike stvari. Protiv Mađara je uvijek neugodno, igraju atipični vaterpolo, no s ovakvom obranom mi u napadu imamo i luksuz nešto i promašiti. Veseli me najviše što smo utakmicu dobili u zadnjoj četvrtini zadnje utakmice turnira, kada su svi umorni, a mi smo utakmicu zaključili s dvije kontre. Bilo je predivno biti hrvatski reprezentativac ovih 14 dana u Splitu", kazao je Krapić.

"Hvala publici i suigračima što su mi priredili jednu predivnu uspomenu koju ću pamtit cijeli život. Biti prvak u svom gradu je nenadmašivo", kazao je Splićanin Rino Burić.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!