Tenis

Iga Swiatek preko Ons Jabeur do treće titule na Grand Slam turnirima

Branimir Korać • nedjelja, 11.09.2022.
Iga Swiatek preko Ons Jabeur do treće titule na Grand Slam turnirima
Foto: EPA

Prva igračica svijeta Iga Swiatek upisala je pobjedu u finalu US Opena protiv Tunižanke Ons Jabeur u zanimljivom dvoboju u kojem je Swiatek bila bolja u ključnim trenucima...

Kada je Ashleigh Barty odlazila u mirovinu početkom godine, tron je prepustila Igi Swiatek poručivši kako je ona njena prirodna nasljednica. Poljakinja je vrlo brzo to potvrdila i na terenu te ja danas apsolutni svjetski broj jedan.

Mnogi su je smatrali zemljašicom, igračicom koja će teško ponavljati sve te rezultate na brim podlogama, ali tijekom godine ta percepcija se itekako promijenila i Swiatek je potvrdila koliko je dobra i raznovrsna igračica.

U New Yorku je do finala izgubila dva seta, Njemica Jule Niemeier u osmini finala joj je uzela prvi set, ali nakon što je Swiatek dostigla radnu temperaturu, meč je išao samo u jednom smjeru o čemu svjedoči i 6:0 u trećem setu. I u polufinalu protiv Arine Sabalenke također je krenula sporije, izgubila prvi set pa okrenula meč. Tu je u trećem setu bila u minusu 4:2, ali s četiri vezana gema otišla je do pobjede.

Ons Jabeur je s druge strane do finala izgubila tek jedan set, izgledala je vrlo dobro i motivirano, ali u finalu nije pronašla rješenje za Swiatek. U drugom setu činilo se da može produžiti meč i izboriti treći set, ali kada se lomilo, Swiatek je bila bolja.

Prvi set riješen je nakon što se Jabeur vratila iz breaka zaostatka i smanjila na 3:2. Odgovorila je Swiatek s tri gema zaredom, od čega dva na servisu Tunižanke te je uzela set sa 6:2.

Embed from Getty Images

U drugom setu Jabeur se dva puta vratila iz breaka zaostatka, spasila i jednu meč loptu kod 6:5 i pružila veliku borbu u 13. igri. Povela je s 5:4, ali Swiatek je s tri poena zaredom uzela tie-break i titulu pobjednice US Opena.

Ovo im je bio peti međusobni dvoboj i treća pobjeda za Swiatek. Ove godine su se sastale dva puta i oba puta slavila je Poljakinja, prvi put u svibnju u Rimu, a drugi put sada u New Yorku.

US Open, finale:
Iga Swiatek (Poljska, 1) - Ons Jabeur (Tunis, 5) 6:2, 7:6(5)

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!