Nogomet

Lokomotiva i Varaždin trebali bi ponuditi vrlo zanimljiv dvoboj u Kranjčevićevoj

Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.09.2022.
Lokomotiva i Varaždin trebali bi ponuditi vrlo zanimljiv dvoboj u Kranjčevićevoj
Foto: FaH

Večeras od 21:05 u Kranjčevićevoj se očekuje vrlo zanimljiv dvoboj, sastaju se dvije momčadi koje njeguju napadački nogomet i očekuje se kvalitetan dvoboj...

Lokomotiva je u prošlom kolu u Puli prekinula seriju loših rezultata te je upisala pobjedu 2:1. Imala je i dojmljivijih nastupa pa nije uzimala bodove, ali u ovom trenutku bilo je najvažnije pobijediti.

Ta pobjeda neće imati poseban značaj ako Lokomotiva danas protiv Varaždina ne potvrdi ta tri boda i dođe do pobjede. Silvijo Čabraja ponovno ne može računati na neke bitne igrače, ali Lokosi su već pokazali da dobro djeluju kao momčad, a ne pojedinačno.

Što se tiče Varaždina, on uživa u dosadašnjem dijelu sezone. Mnogi su ga prije početka sezone vidjeli u borbi za opstanak, ali Varaždin igra odličan nogomet i ne treba čuditi što je visoko plasiran.

U prošla dva kola upisao je vrlo vrijedne pobjede protiv Rijeke u gostima i Gorice kod kuće. U oba susreta slavio je s 2:1 i sa zanimanjem se očekuje dvoboj protiv Lokomotive.

Obje momčadi igraju atraktivan i dinamičan nogomet i može se očekivati visok ritam na travnjaku u Kranjčevićevoj.

Što su rekli

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Vratili smo se s tri boda iz Pule, bilo bi poželjno da nastavimo u tom ritmu i da spojimo dvije pobjede kako bi se podigli na ljestvici. Varaždin igra izuzetno dobar nogomet. Riječ je o ekipi koja ima energiju, koja jako puno trči i radi na terenu. Mislim da nam predstoji vrlo teška i zahtjevna utakmica. Što se tiče kadra, Mersinaj je još uvijek ozlijeđen, kao i Bošković. Izostat će i Cokaj koji ima tri akumulirana žuta kartona.

Mario Kovačević, trener Varaždina: "Imamo lijepi niz utakmica i želimo ga produžiti. Puno je ljepše raditi kada je rezultat pozitivan i dobar. Poslije Gorice smo se malo proveselili i odmorili i kvalitetno se pripremamo za utakmicu protiv Lokomotive. Momčad Lokomotive jako cijenim, mislim da imaju premalo bodova kako su igrali. Očekujemo tako dobrog protivnika koji osim toga igra i kod kuće. Da bi nastavili naš pozitivan niz utakmica, moramo u Kranjčevićevoj biti jako dobri."

Nedostaju

Lokomotiva: Mersinaj, Bošković (ozlijeđeni), Cokaj (tri žuta)

Varaždin: Šego (crveni karton), Ba, Postonjski (ozlijeđeni)

Mjesto, vrijeme, suci

Kranjčevićeva, 21:05

Suci: Chrysovalantis Theouli, Michael Soteriou, Pavlos Georgiou (Cipar), Dario Bel (Osijek). VAR: Dimitris Solomou, Nicos Egglezou (Cipar)

Prošli susret

Varaždin - Lokomotiva 2:3 - Prošli službeni susret ova dva kluba dogodio se prošle sezone u Kupu. Lokomotiva je u Varaždinu slavila 3:2, Varaždin se dva puta vraćao iz minusa golovima Stolnika i Postonjskog, ali Aliyu, Pivarić i Kačavenda osigurali su prolaz svojoj momčadi.

Prognoza

Remi - Lokomotiva je na svom travnjaku blagi favorit, ali Varaždin igra u jako dobroj formi. Iako je u prošla dva kola imao dosta problema s izostancima, upisao je dvije pobjede, a sada mu se veći dio igrača već i vratio.

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!