Nogomet

Hrvatska remijem otvorila Socca svjetsko malonogometno prvenstvo

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.09.2022.
Hrvatska remijem otvorila Socca svjetsko malonogometno prvenstvo
Foto: Josip Tolić

Hrvatska malonogometna reprezentacija otvorila je Svjetsko prvenstvo neodlučenim rezultatom 2:2 protiv Čilea.

Naša reprezentacija nije mogla poželjeti bolji start. Izabranici Željka Ostrmana poveli su već u prvim sekundama utakmice nakon što je Ante Pavličević osvojio jednu loptu i asistirao Dominiku Zeki za 1:0.

Otvaranje utakmice bilo je u skladu s ambicijama hrvatske reprezentacije, a odličan početak okrunio je i pogodak Hrvoja Mlinarića u 11. minuti, koji se dobro zagradio, primio loptu s čileanskim igračem na leđima te u padu iz okreta prevario protivničkog vratara, koji je izašao s gola.

Hrvatska reprezentacija je u tim trenucima djelovala kao momčad koja će se lako obračunati s Čileom, koji je bio uzdrman lošim početkom. Međutim, kako se bližio kraj prvog poluvremena, Čile je bio sve opasniji po hrvatska vrata.

U drugom poluvremenu Čile se potpuno otvorio i krenuo sve više prema naprijed. Ključan trenutak dogodio se kada je uključio svog vratara Agustina Romera kao dodatnog igrača. Upravo je čileanski čuvar mreže efektnim udarcem praktički s centra smanjio na 2:1.

Hrvatski reprezentativci nisu odgovorili na pravi način te je Čile došao do izjednačenja nakon što je Antonio Krznarić obranio jedan dalekometni pokušaj, a čileanski igrač iz blizine pospremio loptu u mrežu.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično, a drugo ne baš tako kao prvo. Nismo iskoristili svoje šanse i to nas je koštalo. Za Grčku se treba bolje pripremiti, nema druge. S obzirom da sam prvi put s reprezentacijom, što se tiče atmosfere i organizacije ovdje u Budimpešti - dojmovi su stvarno pozitivni", kratko je prokomentirao Hrvoje Mlinarić.

"Ostaje žal za pobjedom i tri boda. U prvom poluvremenu nadigrali smo reprezentaciju Čilea. Promašili smo nekoliko izglednih prilika, bile su dvije stative, nažalost lopta nije htjela u gol. U drugom poluvremenu malo se uvukla nervoza. Čile je počeo igrati s golmanom igračem i tu su nam stvarali dosta problema. Ponovno nismo uspjeli zabiti neke svoje prilike, ponovilo se ono staro pravilo da kada ne zabiješ, primiš gol i završilo je 2:2", rekao je izbornik Ostrman te dodao:

"Pogledat ćemo utakmicu između Grčke i Španjolske, malo ih proučiti i vidjeti gdje nas čeka najveća opasnost. Nadamo se da ćemo odigrati dobru utakmicu, puno bolju nego danas i da ćemo pobijediti."

Utakmica protiv Grčke na rasporedu je u ponedjeljak u 19 sati, a izravan prijenos možete pratiti na programu Sport kluba i Sportske televizije te putem službene stranice Hrvatskog socca malonogometnog saveza – www.malinogomet.hr.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!